Η Διδασκαλία της Αφυπνίσεως
Η Επίτευξη της Αυτοκυριαρχίας
σύμφωνα με τα πρώτα Βουδιστικά Κείμενα
Μετάφραση Κωνσταντίνος Ν. Μαλεβίτης
Ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της σύγχρονης εποχής, ο Julius Evola (1898-1974), είναι ίσως ο βασικότερος εκφραστής της Εσωτερικής Παράδοσης. Τον αριστοκρατικό, εσωτερικό και ηρωικό τρόπο ζωής τον οποίο ακολούθησε συνοδεύουν μία σειρά εργασιών ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το παρόν βιβλίο. Στη διδασκαλία της Αφυπνίσεως ο Evola υπεισέρχεται σε μία έξοχη ανάλυση των ιερών κειμένων Pali του αρχέγονου Βουδισμού τα οποία αντικατοπτρίζουν το πολιτιστικό, μεταφυσικό και υπερβατικό περιεχόμενο της εν λόγω ανατολικής παράδοσης. Πρόκειται για μία διδασκαλία η οποία απευθυνόμενη σε μία ελίτ ασκητών πνευματικής ευγένειας, κατευθύνεται κόντρα στο ρεύμα, αόρατη για τον περισσότερο κόσμο και τους κοινούς θνητούς που ζουν στη σκιά της άγνοιας. Ο Βουδισμός ιδιαίτερα στην πρωταρχική του μορφή αποστασιοποιείται του οτιδήποτε θυμίζει θρησκεία, μυστικισμό ή χαρακτηρίζεται από τις έννοιες της πίστης, της αφοσίωσης, της δογματικής ακαμψίας και του προσηλυτισμού. Αντίθετα, εξυψώνεται ο ασκητισμός ως προς την αυθεντική του σημασία δηλαδή αυτή της πρακτικής εξάσκησης, της πειθαρχίας και της εκμάθησης. Παράλληλα εκθειάζεται η αυτοσυγκέντρωση, η δύναμη της θελήσεως, ο έλεγχος της σκέψης και του νου, η ηθική συμπεριφορά, ο μοναχισμός. Εkattam monam akkhatam – Η μοναξιά είναι σοφία. Εκείνος ο οποίος είναι μόνος θα ανακαλύψει ότι είναι χαρούμενος, άρχοντας του εαυτού του, τεχνίτης του προσωπικού του πεπρωμένου. Ο άνθρωπος έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ίδιο του τον εαυτό και την εξαρτημένη φύση της ύπαρξής του. Μπαίνει σε μία μάχη καθημερινή, χωρίς ανακωχή, σε έναν ηρωικό αγώνα πνευματικού είδους. Προτιμάει να πεθάνει μαχόμενος για την πραγμάτωση της ύστατης κορύφωσης, παρά να ζει νικημένος. Περπατάει το μονοπάτι της αφυπνίσεως, κατευθυνόμενος προς τη φώτιση. Το μόνο που έχει πλέον σημασία είναι η κάθε στιγμή. Έχει αποκτήσει έλεγχο επί του εαυτού του, διακατέχεται από επίγνωση, γαλήνη, αταραξία και αξιοπρέπεια. Κatam karaniyam - Θα γίνει αυτό που ήταν να γίνει.
Το βιβλίο συνοδεύεται από το "Εννοιολογικό Λεξικό Βουδιστικών και Ανατολικών Παραδοσιακών Όρων", μια επιτομή στην ορολογία που χρησιμοποιεί ο Evola στην Διδασκαλία της Αφυπνίσεως.
Το βιβλίο συνοδεύεται από το "Εννοιολογικό Λεξικό Βουδιστικών και Ανατολικών Παραδοσιακών Όρων", μια επιτομή στην ορολογία που χρησιμοποιεί ο Evola στην Διδασκαλία της Αφυπνίσεως.
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω κατά πόσο αντι - ανθρώπινη είναι μία διδασκαλία που αναζητεί την εν ζωή προσέγγιση της θείας υπόστασης της υπάρξεως του ανθρώπου και κατά πόσο παθητική είναι η ενεργοποίηση όλων των επιπέδων που την συνθέτουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα πρέπει να δείς πως λειτουργεί ο Βουδισμός επι του πρακταίου στις ρίζες του και οχι διαμέσω των δυτικών ανόητων υποστηρικτών του.Εννοώ στις παραδοσιακές βουδιστικές χώρες και την κακή επιρροή και την εκμετάλευση των μαζών απο το Βουδισμό.Ο Βουδισμός ειναι ουσιαστικά άθεος και ευαγγελίζεται την ανυπαρξία ως τελεογία οπότε για ποιά θεία υπόσταση μιλάς??Μάλλον δεν το γνωρίζεις το αντικείμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τόσο πόσο μπορεί ο άνθρωπος να προσεγγίσει αλήθειες μεταφυσικού τύπου μέσα απο ενα θρησκευτικό σύστημα και που δεν τις δέχεται και που οι κοινωνικοπολιτικές του σκοπιμότητες και ψυχολογικοί του παράμετροι απο τη μέρα της συληψής του είναι εμφανείς και απτές το αφήνω στην κρίση σου.Το αν οι Γερμανοί ειχαν κάποια συμπλέγματα λογο της συνεχούς ειρωνίας κυρίως απο τους Γάλλους ως στεποβάρβαρων τους οδήγησε στη φαντασιακή καθαρά επινόηση ενός ευρωασιατικού αριανισμού.Γιαυτό λοιπόν με τον Εωσφόρο της ανατροπής, το Χριστό των όλων,το Διόνυσο του απύθενου και τον Απόλλωνα της τελειότητας.Φυσικά υποστηρίζω τον Βουδισμό, τον Ταοισμό,τον Σιντοισμό,τον Ινδουισμό εως ορθές θρησκείες για τους τόπους που τις ανέδειξαν και μόνο ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Δαίμων
Ας κατανοήσουμε σε πρώτο βαθμό την φράση που αναφέρθηκε πιο πάνω "αντιανθρωπιστική θρησκεία"! Η προσέγγιση του ανθρώπου για το Θείο δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τις ανόητες κατά καιρούς δοξασίες και θρησκείες που έχουν εμφανιστεί, οι οποίες έχουν μία ανθρωποκεντρική βάση. Οτιδήποτε αποκόπτει τον άνθρωπο από το Όλον, δημιουργώντας του μία αίθηση παρατηρητού (ή για να χρησιμοποιήσω ένα γνωστό σε όλους μας παράδειγμα: ένας εξωκόσμιος Θεός, ένας κόσμος χωρίς καμία ιερότητα, σε πολλές περιπτώσεις σατανικός και ένας άνθρωπος νοούμενος σαν κάτι ξεχωριστό, να καλοπιάνει με κάθε κουτοπόνηρη έκφραση της ζωής του, τον προαναφερθέντα Θεό), δεν του επιτρέπει να κατανοήσει τον εαυτό του σε σχέση με το Σύνολο και επομένως να εντάξει αρμονικώς την ύλη και το πνεύμα του ως προς την Ύλη και το Πνεύμα του Όλου (δηλαδή μία Ολιστική κοσμοθεώρηση), και αυτομάτως φράσσεται ο δρόμος προς το Θείο. Άρα μία πρώτη βασική αφετεριακή τοποθέτηση επι του θέματος, θα πρέπει να ξεφεύγει από τι ευχαριστεί ή τι συμφέρει στον άνθρωπο! Ένα βοηθητικό παράδειγμα για αυτή μας την προσέγγιση (που αντιθέτως δυσκολεύει όλους τους οπαδούς των δογματικών θρησκειών π.χ. Χριστιανούς, Εβραίους, Μουσουλμάνους κ.α.), είναι να πλησιάσουμε την Θεία Ουσία σκεπτόμενοι τον Κόσμο και τον Θεό, πριν την εμφάνιση του ανθρώπου, ώστε να απαλλαγούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από τις όποιες υποκειμενικές μας επιρροές! Αυτά ως ένα μικρό ερέθεισμα προς σκέψη, όσον αφορά το σχόλιο του πρώτου Ανωνύμου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα όσο για τον σχολιασμό του Δαίμονος, καλοπροαίρετα του επισημαίνω ότι δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος να χαρακτηρίζει τον βουδισμό θρησκεία (θρησκευτικό σύστημα) και το ότι είναι άθεος (Ο Βουδισμός ειναι ουσιαστικά άθεος και ευαγγελίζεται την ανυπαρξία ως τελεογία), γιατί αυτό προδίδει βαθειά άγνοια για το αντικείμενο, καθόσον ο Βουδισμός δεν ευαγγελίζεται ούτε την ύπαρξη, αλλά και ούτε την ανυπαρξία, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να εκφραστεί, παρά μόνο να βιωθεί! Όλες οι κριτικές προς τις διάφορες θρησκείες ή προσπάθειες προσεγγίσεως του Θείου, πρέπει να γίνονται επί του καθοδηγητικού ιερού κειμένου ή του συνόλου των προφορικών του παραδόσεων και όχι τόσο ως προς την τέλεση αυτού από τους οπαδούς του, που σίγουρα θα διαφέρει λόγω του υποκειμενικού ανθρωπίνου παράγοντος. Έτσι κρίνεται η θρησκευτικότητα και πνευματικότητα του Κορανίου, της Αγίας Γραφής κ.α. και συνεπαγωγικώς της βουδιστικής διδασκαλίας, από την οποία θα αναφέρω μία φράση του Βούδα, ενδεικτική της μη δογματικής της φύσης: “Βλέπω τον διαλογισμό σαν κολόνα από βουνό, το Νιρβάνα σαν εφιάλτη της ημέρας”!
Για το αν τώρα όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την Ευρώπη, πέραν του ότι είναι χρήσιμο να δούμε την ιστορική σχέση των Αρίων της Ινδίας με τον Βουδισμό, καλό θα ήταν να αφιερώσουμε τον χρόνο και τις προσπάθειές μας κατανοήσεως, του Προσωκρατικού Λόγου, όπου η φιλοσοφία διαλογίζεται, γύρω από το Είναι και το Μη Είναι (ύπαρξη και ανυπαρξία), όπου ο Εμπεδοκλής θα πηδήξει στο ηφαίστειο της Αίτνας σε μία κίνηση αντίστοιχη πολλών Βουδών για την επίτευξη του Σατόρι (Της Φωτίσεως – Θεώσεως), όπου η σκέψη του Ηρακλείτου, του Παρμενίδου, του Ξενοφάνου κ.α. συναντιέται σε πλήρη αντιστοιχία με την Βουδική Ουσία!
Υ.Γ. Μέχρι και στον Διονύσιο Σολωμό θα συναντήσουμε τον φιλοσοφικό διαλογισμό της Αιφνήδιας Φωτίσεως στην τρομερού βάθους πρότασή του στον “Πόρφυρα” :”άσταψε φως κι εγνώρισεν ο νιος τον εαυτό του” καθώς ορμάει ο τίγρης του πελάγου!!!
ΙΦΙΚΛΗΣ
Φίλε Ιφικλή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά ο άνθρωπος θα πρέπει να κατανοήσει τον εαυτό του σε σχέση με το όλο και αυτό προσπαθεί μέσω της επιστήμης, της τέχνης,της φιλοσοφίας.Ο Βουδισμός μεταλάσεται ιστορικώς με εμφανείς ωφελιμιστικούς προσανατολισμούς στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να είναι πιο προσφιλής σε κάποιους δυτικούς προς την εξασφάλιση υλικών πόρων&πολιτικής έδρασης παίζει τελευταία το χαρτί του φιλοσοσοφικού συστήματος.Κατα τη γνώμη μου για να προσεταιρισθεί το παγκόσμια επικρατών μαρξιστικό άθεο λόμπι ως ενα συστημα αθρησκοθρησκείας για να εκφρασθώ και λίγο βουδιστικά...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΒΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ομως ο άνθρωπος είναιμέρος&παρατηρητής ενος χαόκοσμου.Ο χριστιανισμός ειναι η μοναδικά εξοικειωμένη πλέον με την επιστήμη θρησκεία,αντίληφθηκε ορθώς την ανθρώπινη αυτοσυνειδησεία παρατηρησιακή ικανότητα και την "αποστασιακή" φύση του ανθρώπου απο το περιβάλλον μέσω της υποκειμενικής δημιουργίας.Τωρα σε ένα κόσμο που έχεις εν δυνάμει λόγο και πραξιακό αντίκρυσμα δεν σημαίνει οτι πρέπει να σκύψεις το κεφάλι στον παντοδύναμο τιμωρό Γιαχβέ, ουτε να υποβιβάσεις τον ευατό σου στη λειτουργικότητα ενος σαλιγκαριού που εντέλει ειναι πιο "εναρμονισμένο" συμπαντικά για αντιληφθείς τη θεία υπόσταση ενός κόσμου χωρίς ύπαρξη οπου η οριστική συνειδητοποίηση είναι η ανυπαρξία.Λυπάμαι αγαπητέ καταλαβαίνω τον υπαρξιακό τρόμο και την προσπάθεια διαφυγής και ελπίδας που δίνει ο Βουδισμός (άραγε γιατί ο Νίτσε την χαρακτηρίζει θρησκεία των σκλάβων?)αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα καταστείλω (διαμέσω μιας επίπλαστης συνειδητοποίησης του όλου)τον ευατό μου για να μην πονέσω...Συνειδητοποίηση του όλου πως???με τις αοριστίες του Βουδισμού.Λες και είναι δυνατή η πρόσληψη της ανυπαρξίας...Επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις διευκολύνσεις του βουδισμού στους εκάστοτε νομείς της εξουσίας στην Ασία χαρακτηριστικά αναφέρω την ενοποίηση της Ιαπωνίας καθώς και την απύθμενη υποκρισία του συστήματος οταν υποκρύπτει μια ελιτίστικη φύση και μια αυτή καθε αυτή θέαση του κόσμου, όμως παρόλα ταύτα και πλησιάζει τις μάζες για χειραγώγηση και επενδύει σε "ηθικές" λύσεις και δρόμους.Επίσης θα ήθελα οτι και ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΛΑΤΩΝ επειδή επιχείρησες(το είναι και το μη είναι έχουν αλλη οπτική στην αρχαία ελληνική σκέψη αγαπητέ) κάποια συνδεση με την αρχαία σκέψη ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΔΙΣΜΟ, με άλλους δευτερέυοντες φιλοσόφους υπάρχουν ελάχιστες ομοιότητες όπως και αρκετές διαφορές.Καλό είναι πριν εκφέρουμε θετική γνώμη η γενικότερα γνώμη για εξωελληνικά θέμτα να εχουμε εντρυφήσει το αντικέιμενο σε ουσιαστικό βαθμό. Καταλαβαίνεις φίλε Ιφικλή οτι δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση εγκόσμιους που με άνεση απολαμβάνουν το οτιδήποτε, χιποβουδιστές των Αθηνών&περιχώρων.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.Επίσης η αιφνίδια φώτιση αναφέρεται ΣΕ θρησκείες παλαιότερες απο το Βουδισμό.Δυστυχώς όμως ακόμα και ο θάνατος εχει στάδια αγαπητέ Ιφικλή.Μιλάς για ευρώπη μιλάς για Ινδία και λές καλό θα ηταν αφιερωσουμε...συμφωνώ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ να μάθεις οτι στην Ινδία ο βουδισμός θεωρείτε αιρεση του Ινδουϊσμού και δεν είναι δημοφιλής.Να μάθεις για την Ευρώπη του μεγάλου δασκάλου Καντ,την κριτική του στον λόγο και τι ειναι δυνατό ως πραγματική νόηση,των πειραμάτων του Νευτωνα,του Άριστοτελικού πρώτου κινούντος, της ευγένειας του ιπποτικού Χριστιανισμού,της οξύνειας του Ακινάτη,την Ευρώπη του ανύσηχου παρατηρητή Γαλιλαίου του Κοπέρνικου,του Φλέμινγκ,της προ-χημείας αλχημείας,της σατανικής γοητείας της Μπάθορυ, τη δύναμη και πολεμική λυσσα του Βλαντ, των εκκατομυρίων ηρώων μας που δεν δέχθηκαν ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΝΙΕΣ... ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.Φυσικά ποτέ μα ποτέ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ (ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝΓΚΕΟΡΓΚ ΧΕΓΚΕΛ)ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.Οπως καταλαβαίνεις η ευρώπη είναι διαφορετική απο τις σκοπιμότητες διαφόρων "αριανιστών" προκειμένου να αποκτήσει η Γερμανία μια αρχαία ιστορία...Η Ευρώπη εχει μορφή ειναι ευδιάκριτη και ζωντανή ακόμη και σήμερα!!!
VITE ET CREDERE
ΔAIΜΩΝ
Να σε διορθώσω Δαίμονα σε ένα εξόφθαλμο λάθος.Ο Νίτσε χαρακτήρισε θρησκεία των σκλάβων τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. Τον δε Βουδισμό, τον χαρακτηρίζει στο βιβλίο του "Ο Αντίχριστος" (το οποίο σου προτείνω να διαβάσεις για να σου λύσει πολλά θέματα σχετικά με τον Χριστιανισμό και κάποιους Ευρωπαίους φιλοσόφους,βλ. Καντ ) ως μηδενιστική θρησκεία, αλλά επισημαίνει πως αποτελεί "μια θρησκεία για ώριμους ανθρώπους, για μειλίχιες και ευγενικές ράτσες που έχουν αποκτήσει μια υπερπνευματικότητα και μια μεγάλη επιδεκτικότητα στον πόνο (Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΩΡΙΜΗ ΓΙ ΑΥΤΑ)".
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τονίσω, προς αποφυγήν δημιουργίας (ηθελημένης ή μη) παρεξηγήσεως και συγχύσεως ότι δεν είμαστε απολογητές του Βουδισμού, απλώς δεν έχουμε παρωπίδες...
Φίλε Τίσις
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εξώφθαλμο λάθος ειναι δυστυχώς δικό σου.ΚΑΙ ο βουδισμός χαρακτηρίζεται θρησκεία σκλάβων στη θέληση για δύναμη.Ειναι λογικότατο ο Νιτσε να αντιπαθεί τον αυστηρό ορθολογιστή Καντ.Ομως η ευγένεια και η μειλιχιότητα που επικαλείται δεν είναι χαρακτηριστικά παραδειγματα αντενεργών δυνάμεων? αρα έχουμε ακόμα μια Νιτσεική αντίφαση.Τωρα αν είναι ανώριμη η Ευρώπη των αγώνων και της θυσίας και είναι η ανατολή της παθητικότητας και της ακριτης αποδοχής είναι κάτι που το αφήνω στην κρίσης σας.
Πάντα Φιλικά
Δαίμων
Φίλε Δαίμονα,κατ' αρχήν είμαι "Φίλη". Δεύτερον, δεν βρίσκω κάποιο λάθος στα λεγόμενά μου από την στιγμή που σου παρέθεσα ακριβές χωρίο από το βιβλίο του Νίτσε - και δεν επιχειρηματολόγησα χωρίς τεκμηρίωση.. Όσον αφορά στον αν αντιφάσκει ή όχι ο Νίτσε (τον οποίο, να σου θυμίσω, εσύ επικαλέστηκες), όπως είπες, άσε να το κρίνει ο καθένας μόνος του, μελετώντας τα έργα του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, το να εκθειάζει κανείς από μια τον Πλάτωνα, τους αρχαίους φιλοσόφους και το Ευρωπαϊκό πνεύμα κι από την άλλη να χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως "την μοναδικά εξοικειωμένη πλέον με την επιστήμη θρησκεία, που αντίληφθηκε ορθώς την ανθρώπινη αυτοσυνειδησεία παρατηρησιακή ικανότητα και την "αποστασιακή" φύση του ανθρώπου απο το περιβάλλον μέσω της υποκειμενικής δημιουργίας", υποδηλώνει - το λιγότερο - σύγχυση γνώσεων και απόψεων.
Υ.Γ. Αναζήτησε την παθητικότητα στον εβραϊκής προελεύσεως χριστιανισμό..
Φίλη Τίσις
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ξέρεις απαντάω άμμεσα και ταχύτατα οπότε ορθογραφικά και παρατυπίες οπως αυτή της προσφώνησης ειναι πιστεύω δικαιλογημένες. Και πάλι δυστυχώς η συγχηση απόψεων και το λάθος είναι αποκλειστικά δικό σου.Οπως και εσύ εκανα και εγώ βιβλιογραφική παράθεση.Χρησιμοποίησα το συνδετικό και... ΚΑΙ ο Βουδισμός.Το οτι εντόπισα μια αντίφαση στη Νιτσεικη σκέψη σημαίνει οτι δεν εκτιμώ το φιλόσοφο??
Με θρασύτητα μιλάς (σε συμβουλέυω να κρατάς πάντα σε αποστάση αγνώστους)για επειρηματολογία χωρίς τεκμηρίωση. Με τη σειρά μου θα κάνω λόγο για επιδερμική επαφή ή καλύτερα ασχετοσύνη πράγμα για το οποίο πρέπει να μεριμνήσεις. Πλάτων,χριστιανισμός,αρχαίο και ευρωπαικό πνέυμα....χμ... Που πάτησε φιλοσοφικά ο χριστιανισμός και τι σχέση εχει με τον ορθόδοξο Ιουδαισμό? Τπάρχει εγγύτερη φιλοσοφικά σκέψη στη Σωκρατική απο αυτή του Χριστού? Ηταν ο Χριστός εβραίος? εστω ναι αλλά μονο σε βιολογικό επίπεδο και οχι πολιτισμικά.Δικαιώνεταιapriori κατα μεγάλο ποσοστό η μεταφυσική τοποθέτηση του χριστιανισμού τόσο στον Πλάτωνα οσο και στον Αριστοτέλη?Καρτέσιος,Ακινάτης,Βάκωνας,Ερκχαρτ,Οκκαμ,Λάιμπνιτς,Πασκάλ,Βόλφ ο κατάλογος κυριολεκτικά δεν τελειώνει...Τι ηταν αυτοί? Αν τυχόν ξέρεις θα μπορούσες να φανταστείς το ευρωπαικό πνέυμα χωρίς αυτούς? Απο τις βαρβαρικές εισβολές, τις σταυροφορίες,την ιερά εξέταση μέχρι τον πόλεμο των χωρικών και την πτώση του κομμουνισμού δεν ηταν ο χριστιανισμός αυτός που ειχε καταλυτική παρουσία στα ευρωπαικά δρώμενα???Αρκετά με τις φαντασιώσεις κάποιων εθνικοσοσιαλοβουδιστών και άλλων ειδών...Ποιοί τωρα φταίνε περισσότερο, αυτοί που επινοούν ενα φαντασιακό υπόβαθρο για να αναβαθμισθεί "ιστορικά" η χωρα τους ή αυτοί που τους ακολουθούν τυφλά ειναι αλλο θέμα.
Πάντα Φιλικά(παρά τις εντάσεις)
Δαίμων
Φίλε Δαίμων,
ΑπάντησηΔιαγραφήας πάρουμε τα γραφόμενά σου από την αρχή, ώστε να αποφεύγονται οι επαναλήψεις και οι παρερμηνεύσεις-παρεξηγήσεις.
Όσον αφορά τις παρατηρήσεις σου γύρω από κάποιες καταστάσεις (...Ο Βουδισμός μεταλάσεται ιστορικώς με εμφανείς ωφελιμιστικούς προσανατολισμούς..., δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις διευκολύνσεις του βουδισμού στους εκάστοτε νομείς της εξουσίας στην Ασία) σε πρόλαβα από την αρχή, λέγοντας σου ότι κρίνεται πάντα μία θρησκεία ή ένας μεταφυσικός δρόμος, από την ποιότητα της πνευματικότητος που προσφέρει. Έτσι ενώ μπορούμε να κατηγορήσουμε τον χριστιανισμό για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί-χειρίζεται τον φόβο και την ελπίδα για την υποδούλωση των αδυνάτων ψυχών, δεν είμαστε σε θέση να του προσάψουμε και πολλά π.χ. για τις σταυροφορίες, στις οποίες υπήρξε το πρόσχημα. Σχετικά με αυτό που έγραψες “Ο χριστιανισμός ειναι η μοναδικά εξοικειωμένη πλέον με την επιστήμη θρησκεία”, θα σε παρακαλούσα να το ξανασκεφτείς πολύ πιο σοβαρά, μήπως και το αναθεωρήσεις και για να σε βοηθήσω από την μεριά μου θα το χρεώσω, στον συνωνόματό σου, τον Δαίμων του τυπογραφείου!
Χρειάζεται επίσης να γίνει και μία αναφορά ως προς την σχέση που έχει ο Βουδισμός με την Δράση, εν αντιθέσει με την παθητικότητα την οποία του προσάπτουν.
Έτσι γίνεται λόγος για την Άξια Δράση.
“Μόνον όταν έχετε εμποτιστεί από άξιες ιδιότητες και δράτε με βάση αυτές, μόνο τότε γίνεστε πραγματικοί”. “Χωρίς αρετή στην Δράση, είναι αδύνατον να γίνεται σοφοί”. “Ασκηθείτε, αναμειχθείτε με τους συνιθισμένους ανθρώπους και ολοκληρώστε την φώτισή σας”. “Όταν είναι καιρός για το στρογγυλό να είστε στογγυλοί, όταν είναι καιρός για το τετράγωνο, να είοστε τετράγωνοι”. “Οι μεγάλοι αναχωρητές ζούνε στις πόλεις και στα χωριά”. “Το να είστε στον κόσμο και όμως πέραν του κόσμου”. “Αποσπασμένος από την κοινωνία και όμως μέσα στην κοινωνία, εισέρχεται κανείς στις τάξεις των αθανάτων”. “Όποιος δεν παραπλανιέται από τον εγωισμό, όποιου η διάνοια δεν διαταρέζετια, έστω και αν σκοτώσει όλα τα πλάσματα, δεν φορτώνεται με καμιά αλυσίδα”. “Όποιος γνωρίζει κατα αυτόν τον τρόπο, οποιοδήποτε αμάρτημα κι αν φανεί πως έκανε, υπερνικά τα πάντα και είναι αγνός, καθαρός, χωρίς γηρατειά, αθάνατος”. Εν κατακλείδει αναφέρω και την προτροπή του προηγουμένου Λάμα πριν τον Δαλάι, προς τους βουδιστές του Θιβέτ, όταν η προφητεία αρχές του '30, έκανε λόγω για την εισβολή των Κινέζων το 1949, πως θα πρέπει να πολεμήσουν με κάθε μέσο, πνευματικό ή συμβατικό.
Θα πρέπει να δώσουμε και τον λόγο στον Νίτσε, μιας και αναφέρθηκε το όνομά του, να μας πει την γνώμη του για τον Βουδισμό. Ας ακούσουμε...
“Μπορούμε να θεωρήσουμε τον βουδισμό αληθινά θετικιστική θρησκεία, γιατί δεν μιλά για τον αγώνα κατά τις αμαρτίας, αλλά για τον αγώνα ενάντια στον πόνο κι με αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει περισσότερο την αλήθεια. Ο βουδισμός έχει αφήσει πίσω του την ηθελημένη αυταπάτη της ηθικής αντίληψης κι έτσι είναι πιο βαθιά τοποθετημένος από τον χριστιανισμό, πέραν του καλού και του κακού. Δεν συνιστά προσευχές και ασκητική ζωή, δεν ακολουθεί αυταρχικές εντολές και καταναγκασμούς. Έτσι δεν απαγορεύει ούτε τα αισθήματα της εκδικητικότητος και της έχθρας. Ο βουδισμός είναι πιο ψυχρός και πιο αληθινός, δεν χρειάζεται να ερμηνεύει τον πόνο μέσα από τις αμαρτίες, φανερώνει την πρόθεση του πόνου. Τόσο οι Βραχμάνες όσο και ο Πλάτων, φρονούν ότι η λύτρωση από την αμαρτία δεν προυποθέτει την ενοχή του ανθρώπου.
Τάδε έφη Νίτσε...
(συνεχίζεται)
(συνέχεια)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς δούμε και ορισμένες γνώμες γύρω από την σχέση επιστήμης - Βουδισμού.
Α)...μια από τις κεντρικές δοξασίες του Βουδισμού, είναι η αλληλεξάρτηση των φαινομένων. « τίποτα δεν υφίσταται αυτούσια ή είναι η ίδια του η αιτία». Ένα αντικείμενο μπορεί να ορισθεί μόνο σε σχέση με άλλα αντικείμενα. Η αλληλεξάρτηση είναι ουσιαστική για την αποκάλυψη των φαινομένων. Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Έτσι ένα δεδομένο φαινόμενο μπορεί να εμφανισθεί μόνο αν είναι συνδεδεμένο με άλλα. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να περιοριστεί σε τόπο ή να κομματιστεί, αλλά θάπρεπε να θεωρείται ως ολιστική και σφαιρική. Διάφορα πειράματα στη φυσική μας έχουν πλέον επιβάλει αυτή την σφαιρική άποψη. Στον ατομικό και υποατομικό κόσμο, πειράματα τύπου EPR [Συντονισμός ηλεκτρονίων σε παραμαγνητικά υλικά] μας έχουν δείξει πως η πραγματικότητα είναι «αδιαχώριστη»....
...Στην γειτονιά μιας «μαύρης τρύπας», ένα δευτερόλεπτο μπορεί να εκταθεί στην αιωνιότητα. ¨όπως και στο Βουδισμό, η σχετικότητα μας διδάσκει πως η ιδέα του παρελθόντος που μόλις έφυγε κι ενός μέλλοντος που πρόκειται να ‘ρθει είναι σκέτη ψευδαίσθηση, δεδομένο δε ότι το μέλλον μου μπορεί να είναι το παρελθόν κάποιου άλλου και ενός τρίτου το παρόν, όλα εξαρτώνται από τις σχετικές κινήσεις μας. Ο χρόνος δεν περνά, απλώς είναι εκεί...
...Η θεωρία της αλληλεξάρτησης μας οδηγεί κατ’ ευθείαν στην ιδέα της κενότητας, η οποία δεν σημαίνει «το τίποτα» αλλά την απουσία αυτούσιας ύπαρξης. Εφόσον τα πάντα είναι αλληλεξαρτώμενα, τίποτα δεν μπορεί να αυτοορισθεί και να υπάρχει αυτούσιο...
...Τα υποατομικά σωματίδια μπορούν ν’ αλλάξουν τη φύση τους: ένα κουάρκ μπορεί ν’ αλλάξει την οικογένειά του ή τη «γεύση» του, ένα πρωτόνιο μπορεί να γίνει νετρόνιο και να εκπέμπει ένα ποζιτρόνιο και ένα νετρίνο. Η ύλη και η αντιύλη αλληλομηδενίζονται για να γίνουν καθαρή ενέργεια. Η ενέργεια από την κίνηση ενός σωματιδίου μπορεί να μετασχηματιστεί σ’ ένα άλλο σωματίδιο ή και το αντίστροφο. Με άλλα λόγια η ιδιότητα ενός αντικειμένου μπορεί να γίνει ένα αντικείμενο. Λόγω της αστάθειας της ενέργειας των κβάντα, το διάστημα γύρω μας είναι γεμάτο από έναν αφάνταστο αριθμό από εικονικά σωματίδια με σύντομες υπάρξεις που μοιάζουν με φαντάσματα. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται αδιάκοπα, είναι μια τέλεια απεικόνιση της παροδικότητας, με του απεριόριστα μικρούς κύκλους ζωής τους...
...Έτσι η πραγματικότητα μπορεί να γίνει αντιληπτή με ποικίλους τρόπους και διαφορετικές προσεγγίσεις – άλλη με κατεύθυνση προς τα μέσα και άλλη με κατεύθυνση προς τα έξω – που μπορούν να οδηγήσουν στις ίδιες αλήθειες. Ο Βουδισμός σίγουρα δεν εκπλήσσεται από μια τέτοια συμφωνία. Από τη στιγμή που ο κόσμος των φαινομένων μπορεί να παρατηρηθεί μόνο μέσα από το φίλτρο της συνείδησης και δεδομένου ότι αυτή η ίδια η συνείδηση είναι αλληλεξαρτώμενη από τον εξωτερικό κόσμο, ουσιαστικά η πραγματική φύση των φαινομένων δεν μπορεί να είναι ξένη προς το φωτισμένο πνεύμα του Βούδα...
Mathiou Richard & Trinh Xuan Thuan
Β)...Η θρησκεία του μέλλοντος θα είναι μια κοσμική θρησκεία. Θα πρέπει να περάσει πέρα από την ιδέα ενός προσωπικού θεού και να αποφύγει το δόγμα και τη θεολογία. Περικλείοντας τόσο το φυσικό όσο και το πνευματικό, θα πρέπει να βασίζεται σε μια θρησκευτική αίσθηση που θα αναδύεται από την εμπειρία όλων των πραγμάτων, θεωρούμενη ως μια ενότητα γεμάτη νόημα. Ο Βουδισμός απαντά σ’ αυτήν τη περιγραφή…
Αν υπάρχει μια θρησκεία που ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης επιστήμης αυτή είναι ο Βουδισμός.»
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
(συνεχίζεται)
Γ)....δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για άτομα και ηλεκτρόνια ως πραγματικές οντότητες, με ξεκάθαρα οριζόμενες ιδιότητες, όπως η ταχύτητα και η θέση. Τώρα πια θα πρέπει να τα θεωρούμε ως μέρος ενός κόσμου φτιαγμένου από δυνατότητες και όχι από αντικείμενα και δεδομένα. Αυτή η ίδια η φύση της ύλης και του φωτός γίνεται υποκείμενο στις αλληλεξαρτώμενες σχέσεις. Δεν είναι πλέον ενυπάρχουσα αλλά μπορεί να μεταβληθεί συνεπεία μιας αλληλεπίδρασης μεταξύ του παρατηρητή και του υπό παρατήρηση αντικειμένου. Μια τέτοια φύση δεν είναι μοναδική πλέον αλλά διττή και συμπληρωματική. Το φαινόμενο που ονομάζουμε «σωματίδιο» γίνεται ένα κύμα όταν δεν το παρατηρούμε. Αλλά απ’ τη στιγμή που το μετράμε και το παρατηρούμε, αρχίζει να μοιάζει πάλι με σωματίδιο. Το να μιλάμε για την ενυπάρχουσα πραγματικότητα του σωματιδίου, ή την πραγματικότητα που έχει όταν δεν το παρατηρούμε, δεν έχει νόημα γιατί δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το κατανοήσουμε. Όπως στη βουδιστική ιδέα της σαμσκάρα ή «γεγονός», η κβαντική μηχανική έχει σχετικοποιήσει ριζικά την αντίληψή μας για ένα αντικείμενο, κάνοντάς το πολύ μικρό για να μετρηθεί ή με άλλα λόγια «γεγονός»...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορ και Χάιζενμπεργκ
Κλείνοντας την γενική μου αναφορά, θα σου παραθέσω μερικά αναμεμειγμένα αποσπάσμτα από την βουδιστική διδασκαλία μαζί με τον Προσωκρατικό Λόγο, για να δείς το πόσο αρμονικώς συνταιριάζονται (μπορείς πάντως να προσπαθήσεις να τα ξεχωρίσεις αν θέλεις):
...Μόνο μια ιστορία ενός μονοπατιού παραμένει, αυτό είναι. Σε αυτό υπάρχουν σημάδια, πάρα πολλά, ότι το να είναι κάτι χωρίς αρχή, είναι επίσης άφθαρτο, ολόκληρο, αταλάντευτο και πλήρες...
...ο μεγάλος τελικός σκοπός, είναι ένα όνομα για την πλήρη επίγνωση...
...είναι μοναδικό, χωρίς δυαδικότητα...
...ούτε ήταν παλιό, ούτε θα είναι, αφού τώρα είναι μαζί ολόκληρο, ένα συνεχές...
...είναι ουσιώδες, είτε απόλυτα να υπάρχει ή να μην υπάρχει...
...πλήρες, μοναδικά απόλυτο, χωρίς πίσω, χωρίς μπρος, χωρίς πριν ούτε μετά...
...αν υπάρχουν πολλά πράγματα, θα πρέπει να είναι τέτοια, όπως είναι το ένα πράγμα...
...ο Νους είναι κάτι άπειρο με αυτοκυριαρχία και χωρίς να έχει αναμειχθεί με τίποτε...
...το ίδιο πράγμα μπορεί και να υπάρχει και να μην υπάρχει ταυτόχρονα...
Κάτι τελευταίο για να σε βοηθήσω ώστε να μην κάνεις αχταρμά χριστιανισμούς, Πλατωνικές διδασκαλίες, λογικούς φιλοσόφους, θρησκευτικούς ψευτοφιλοσόφους κ.α.
Μέσα από τα ίδια τα λόγια του Πλάτωνος: οι 4 ενέργειες της ψυχής με τις οποίες μετέχει περισσότερο ή λιγότερο στην Αλήθεια, ιεραρχούνται με τον εξής τρόπο, ανώτατη είναι η νόηση και ακολουθούν η διάνοια, η πίστη και η εικασία!!!
Πάντα φιλικά, ΙΦΙΚΛΗΣ
Υ.Γ.1) Ελπίζω τουλάχιστον να δίνονται ερεθείσματα αναζητήσεως
Υ.Γ. 2)Οι Άριοι δεν είναι επινόηση, για ιστορικό υπόβαθρο, μην είσαι τόσο αφελής...
Φίλε Ιφικλή
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί να χρειάζεται να σου εξηγήσω τα αυτονόητα... Το ότι υπάρχει θεσμοθετημένη ανώτερη αλλά και γενικότερα συστηματική εκπαίδευση στο σύγχρονο κόσμο το οφείλουμε στο δυτικό χριστιανισμό. Φυσικά τη μη κατανόηση της ρήσης μου να μην τη χρεώσεις στο συνονόματο Δαίμονα αλλά στην έλλειψη ιστορικών γνώσεων από την πλευρά σου. Από το Ανσελμικό οντολογικό επιχείρημα, μέχρι τη Νευτώνεια φυσική και την κοινωνιολογική του 19ου αιώνος έρευνα ο χριστιανισμός δεν ήταν πάντα καταλυτικός παράγοντας? Στον 20ο αιώνα φυσικά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η επιστήμη έχει κατά κάποιο τρόπο αυτονομηθεί αλλά και πάλι πατρονάρεται από κάποια κέντρα. Για παράδειγμα έννοιες όπως ο εθνικισμός και η φυλετική διαφοροποίηση δεν θίγονται καν και χαρακτηρίζονται νοσηρή φαντασία. Τη ρήση του Αινστάιν δε θα τη σχολιάσω άλλωστε ο κάθε εβραίος (ορθώς από τη μεριά του) θέλει να δεί το χριστιανισμό να υποβαθμίζεται φιλοσοφικά και να χάσει τα οποιαδήποτε επιστημονικοκοινωνικά ερείσματα του μιας και τον θεωρεί ως την κύρια αιτία του παγκόσμιου αντισημιτισμού. Από την άλλη πλευρά και όλο αυτό το New Age ειρηνιστικό πολυπολιτισμικό κίνημα που εδράζεται σε διάφορα εξουσιαστικά λόμπι προσβλέπει πολλά στο βουδισμό, το γιατί δεν χρειάζεται νομίζω να το αναλύσω. Τώρα στις φράσεις που ανέτρεξες να βρεις για να μου αναφέρεις εγώ σε ερωτώ? Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει πότε μια δράση γίνεται άξια και ποιες είναι αυτές οι υπερκείμενες αξίες που είναι ίδιες για όλους? Ασκηθείτε με τους συνηθισμένους ανθρώπους….γιατί αυτοί τι είναι? Ο Λεωνίδας και Ο Κολοκοτρώνης δεν ακολούθησαν τις βουδιστικές αοριστίες περί προσαρμογής κύκλος, τετράγωνο κ.λ.π και έμειναν για πάντα αθάνατοι…είπα αθάνατοι… τι νόημα έχει αυτός ο όρος στο σύστημα της επιδίωξη της ανυπαρξίας!!! Ο χαρισματικός προφήτης Λάμα είναι αυτός που πείσθηκε μόνο από τα λεγόμενα φωτισμένου μάντη να εγκαταλείψει το Θιβέτ ο οποίος στη πραγματικότητα ήταν μεταμφιεσμένος πράκτορας της CIA? Ο πόνος δεν είναι αρκετές φορές σύμμαχος του ανθρώπου?? Χωρίς ηθική αντίληψη…αλήθεια ??? Ο αγρότης της Βιρμανίας, της Κινάς και του Νεπάλ και γιατί έχει διαφορετική άποψη από εσένα. Η εκμετάλλευση λόγο των ηθικών επιδιώξεων και διδαχών του βουδισμού που υφίστανται αυτοί οι πληθυσμοί προκειμένου να συντηρηθούν τα βουδιστικά ιερατεία είναι πραγματικά ψυχρή και αληθινή για να μιλήσω τη βουδιστική γλώσσα σου.
Και τώρα physics….
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή αν όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα άρα και ντετερμιστικά(αιτιακά) καθορισμένα δεν υπάρχει ουσιαστικά ανθρώπινη βούληση και ελευθερία…Μην είσαι τόσο αφελείς και δέχεσαι το τίποτα και την αυτοαναιρεσή σου τόσο άκριτα. Υπάρχω και δρω ότι και αν περιμένει λοιπόν. Επιλεκτικά διαλέγεις να μιλήσεις για ότι σε συμβαδίζει me τα πιστεύω σου. Στον ατομικά και υποατομικό κόσμο και όμως υπάρχουν συγγενείς ομαδοποιημένες συμπεριφορές(και όχι απλά θέσεις και ταχύτητες αλλά πολύπλοκες και γεωμετρικά καταδεικτέες διαδρομές, ούτος ή άλλος μέσω αυτών δεν αντιλαμβάνεσαι είτε το σωματίδιο είτε το κύμα (ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΕ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΊΔΙΑ…αλλιώς πως θα το αντιλαμβανόσουν?)που είναι προσλήψιμο διατομικά)που υποκειμενοποιούνται ανά σωματίδια καταδεικνύοντας και πειραματικά ότι η απόλυτη ενικότητα που επιχειρείς να προσδώσεις στο σύμπαν απλά δεν υφίσταται και εντέλει υπάρχει οντολογική «περιχαράκωση»… συγνώμη κύριοι Μπορ και Χαιζενμπέργκ. Η μετρική προσέγγιση δεν είναι λοιπόν ενυπάρχουσα στο ανθρώπινο μυαλό? και δεν εκδηλώνεται διαμέσω της ικανότητας της αναπλάσεως? Συγνώμη Νο2 κύριοι Μπορ και Χαιζνμπεργκ .Δυστυχώς η μάλλον καλύτερα και ευτυχώς όπως βλέπεις υπάρχει και η άλλη πλευρά. Φυσικά δεν ξέρουμε προς το παρών τι είναι η Μαύρη Τρύπα (αυτή ή τόσο βίαιη και …σατανική λειτουργικότητα(με την έννοια του «άσχημου») και αυτή πώς να τη διατηρεί η διαχωρίζει αν τη διαχωρίζει την πραγματικότητα)και καλό θα ήταν να μην επεκτεινόμαστε σε θέματα ΚΑΘΑΡΑ θεωρητικής φύσεως αλλά και πάλι όπως εσείς θέλετε. Ο χρόνος απλά είναι(δεν τολμώ να είμαι απόλυτος σε θέματα που γίνονται τεράστιες διαμάχες στο επιστημονικό πεδίο της φυσικής ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε λόγο αυτοσεβασμού και σεβασμού προς τους συνομιλητές μου)εκεί ίσως επειδή είναι εδώ το ανθρώπινο μυαλό. Κίνηση? Από πού προέρχεται και γιατί υπάρχει? Φυσικά δεν εξήγησες την πηγή της αλλά και εντέλει ποιος μπορεί να το κάνει?
Σου προανέφερα ότι με τους προσωκρατικούς υπάρχουν ομοιότητες αλλά και σημαντικές και διαφορές. Τώρα το ποιος τα κάνει αχταρμά και ανατρέχει σε δοξοσοφίες και ξένα δεκανίκια προκειμένου να μπορέσει να εκφέρει γνώμη, όπως επίσης να εμπιστεύεται τυφλά οτιδήποτε είναι νομίζω εμφανές.
Βεβαίως Φιλικά
Δαίμων
ΥΓ-Προτιμώ βάση της δικής μου κριτικής ικανότητας και φυσικά των συμπερασμάτων της αρχαιολογικής και ιστορικής επιστήμης να παραμείνω αφελής παρά «φωτισμένος» όπως εσύ οπου αντλείς δεδομένα εκ της σκόπιμης αλλοίωσης και φαντασιακής διάθεσης κάποιων “καμμένων” της Thule society.
Και τώρα physics….
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή αν όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα άρα και ντετερμιστικά(αιτιακά) καθορισμένα δεν υπάρχει ουσιαστικά ανθρώπινη βούληση και ελευθερία…Μην είσαι τόσο αφελείς και δέχεσαι το τίποτα και την αυτοαναιρεσή σου τόσο άκριτα. Υπάρχω και δρω ότι και αν περιμένει λοιπόν. Επιλεκτικά διαλέγεις να μιλήσεις για ότι σε συμβαδίζει από τα πιστεύω σου. Στον υποατομικό κόσμο και όμως υπάρχουν συγγενείς ομαδοποιημένες συμπεριφορές(και όχι απλά θέσεις και ταχύτητες αλλά πολύπλοκες και γεωμετρικά καταδεικτέες , ούτος ή άλλος μέσω αυτών δεν αντιλαμβάνεσαι είτε το σωματίδιο είτε το κύμα (ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΊΔΙΑ…αλλίως πως θα το αντιλαμβανόσουν?)που είναι προσλήψιμο διατομικά)που υποκειμενοποιούνται ανά σωματίδια καταδεικνύοντας και πειραματικά ότι η απόλυτη ενικότητα που επιχειρείς να προσδώσεις στο σύμπαν απλά δεν υφίσταται και εντέλει υπάρχει οντολογική «περιχαράκωση»… συγνώμη κύριοι Μπορ και Χαιζενμπέργκ. Η μετρική προσέγγιση δεν είναι λοιπόν ενυπάρχουσα στο ανθρώπινο μυαλό? και δεν εκδηλώνεται διαμέσω της ικανότητας της αναπλάσεως? Συγνώμη Νο2 κύριοι Μπορ και Χαιζνμπεργκ .Δυστυχώς η μάλλον καλύτερα και ευτυχώς όπως βλέπεις υπάρχει και η άλλη πλευρά. Φυσικά δεν ξέρουμε προς το παρών τι είναι η Μαύρη Τρύπα (αυτή ή τόσο βίαιη και …σατανική λειτουργικότητα(με την έννοια του «άσχημου») και αυτή πώς να τη διατηρεί η διαχωρίζει αν τη διαχωρίζει την πραγματικότητα)και καλό θα ήταν να μην επεκτεινόμαστε σε θέματα ΚΑΘΑΡΑ θεωρητικής φύσεως αλλά και πάλι όπως εσείς θέλετε. Ο χρόνος απλά είναι(δεν τολμώ να είμαι απόλυτος σε θέματα που γίνονται τεράστιες διαμάχες στο επιστημονικό πεδίο της φυσικής ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε λόγο αυτοσεβασμού και σεβασμού προς τους συνομιλητές μου)εκεί ίσως επειδή είναι εδώ το ανθρώπινο μυαλό. Κίνηση? Από πού προέρχεται και γιατί υπάρχει? Φυσικά δεν εξήγησες την πηγή της αλλά και εντέλει ποιος μπορεί να το κάνει?
Σου προανέφερα ότι με τους προσωκρατικούς υπάρχουν ομοιότητες αλλά και σημαντικές και διαφορές. Τώρα το ποιος τα κάνει αχταρμά και ανατρέχει σε δοξοσοφίες και ξένα δεκανίκια προκειμένου να μπορέσει να εκφέρει γνώμη, όπως επίσης να εμπιστεύεται τυφλά οτιδήποτε είναι νομίζω εμφανές.
Βεβαίως Φιλικά
Δαίμων
ΥΓ-Προτιμώ βάση της δικής μου κριτικής ικανότητας και φυσικά των συμπερασμάτων της αρχαιολογικής και ιστορικής επιστήμης να παραμείνω αφελής παρά «φωτισμένος» όπως εσύ οπου αντλείς δεδομένα εκ της σκόπιμης αλλοίωσης και φαντασιακής διάθεσης κάποιων “καμμένων” της Thule society.
Απο κεκτημένη ταχύτητα δημοσίευσα το δευτερο μέρος του κειμένου δύο φορές.Για τους τύπους θα αναφέρω ως ριζικές διαφορές με το βουδισμο και ομοιότητες με το χριστιανισμό την εμμονή του Πλάτωνα στην κοσμική δυαδικότητα και απο προσωκρατικούς την αποδοχή του όντος και τη αποδοχή της εμμενειακής του φύσης απο τη διδαχή της θεάς κατόχου της αλήθειας στον Παρμενίδη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαίμων
Για να γελάσουμε και λιγο οι Mathiou Richard & Trinh Xuan Thuan εκτός του οτι δεν καταλαβαίνουν τη φυση της μεταβολής που μπορεί να είναι οριστική και καταλυτική και οτι κανένα πράγμα δεν γίνεται να αλλάξει ιδιότητες και να μην μεταλαχθεί σε αλλο εντελώς πράγμα παρόλα αυτά ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ χάρη στον Michael Jackson χα χα που ηταν και μαυρος και ασπρος και gay και αντρας και χιλια δυό αλλά στο τέλος και πάλι Michael Jackson και πάμε λέγοντας. Iφικλή beat it(είπαμε χιουμοριστικά πάντα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρατηρώ μία διαπλάτυνση του θέματος δίχως να έχουν ξεκαθαριστεί βασικά ζητήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κάποιος, παρατηρώντας τον ιστότοπό μας, καθώς και την ευρύτερη φύση του, θεωρεί πως υποτιμούμε την Ευρωπαική παράδοση και πνεύμα, τότε πραγματικά δεν υπάρχουν σχόλια επί τούτου. Φυσικά, ο χριστιανισμός και κάθε παρακλάδι του, δεν έχει καμία θέση μήτε στην παράδοση μήτε στο πνεύμα της Ευρώπης. Η δυστυχία της αιχμαλώτισης των λευκών λαών υπό ιουδαικά δόγματα, δεν απέτρεψε -ευτυχώς- την απελευθέρωση των φυλετικών ενστίκτων από τον σκοταδισμό και την εξακτίνωσή τους προς την υπέρβαση. Οι επιστήμες, πολεμήθηκαν και πολεμούνται θανάσιμα από το χριστιανικό δόγμα.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως η παρουσίαση του βιβλίου ενός από τα λαμπρότερα ευρωπαικά πνεύματα του 20ου αιώνα, μας μετέτρεψε στιγμιαίως σε Βουδιστές. Ο Βουδισμός καθώς επίσης και η Γιόγκα, το Ζεν κ.ο.κ. αποτελούν διδασκαλίες αρίας προελεύσεως, κομβικά σημεία των ευρύτερων ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ μας. Είναι γόνιμη κάθε συζήτηση, μόνο όταν υπάρχει κοινός τόπος επικοινωνίας. Κοινός τόπος δεν μπορεί να υπάρξει όταν θεμελιακές δομές απροκάλυπτα αποκαλούνται νοσηρότητες (π.χ. φυλετισμός), μήτε όταν η επιστήμη αντιμετωπίζεται ως "επιστήμη", απογυμνωμένη από την φιλοσοφία η οποία απαιτείτε για να ολοκληρώνει την θεώρηση της. Ο χριστιανισμός φυσικά και υπήρξε καταλυτικός παράγοντας εκφυλισμού του λευκού ανθρώπου και όσων εκείνος μπορούσε και μπορεί να δημιουργήσει.
Επειδή επίσης διακρίνω μία προσπάθεια αναφοράς δοξοσοφιών,προτείνω τον χρονικό και τοπικό προσδιορισμό της συζήτησης στο σήμερα. Στην ΔΡΑΣΗ και ΣΚΕΨΗ ενός σύγχρονου δυτικού χριστιανού ανθρώπου, εκείνου δηλαδή του σωματικά και πνευματικά εκφυλισμένου όντος, έρμαιο των καπιταλιστικών γραναζιών, των πνευματικών και φυσικών ναρκωτικών, της απειθαρχίας, της χυδαιότητας που απολαμβάνει τα 30, 50, 60 χρόνια που ζει όσες "χαρές" μπορεί να "αρπάξει" στην εποχή της Kali Yuga.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εν συνεχεία συζητούμε περί επιστημών και φιλοσόφων. Ή δια βίου απόδειξη ή προσέγγιση θεωριών, διδασκαλιών, ιδεολογιών κ.λ.π. είναι μακράν σημαντικότερη κάθε θεωρητικής και ιδεαλιστικής κριτικής.
ΑπάντησηΔιαγραφήSol Invictus
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ήσουν δυνατός και σίγουρος συνομιλητής όχι μόνο δε θα μίλαγες για κοινό τόπο επικοινωνίας αλλά θα τον απευχόσουν κιόλας. Μην περιμένεις οι άλλοι να πέσουν κάτω με πειθώ και ευχολόγια. Νομίζω με ιστορικά στοιχεία κατέδειξα την άρρηκτη(τουλάχιστον μέχρι σήμερα) καταλυτική σχέση χριστιανισμού και ευρωπαϊκού πνεύματος και πολιτισμού. Υπάρχει αντίρρηση? θέλετε μήπως να το αναπτύξω περισσότερο. Αυτοί που μιλάνε για νοσηρότητες είναι αυτοί που κόπτονται υπέρ του βουδισμού…ο οποίος αν νομίζεις ότι θα απελευθερώσει τα φυλετικά σου ένστικτα ζεις απλά στον κόσμο σου, δε βλέπεις το χιποποιμνιό του? Οπως κάποιοι στα τέλη του 19ου και αρχές 20ου που υποστήριζαν απίστευτες θεωρίες αρκεί να μην θεωρούνται οι Γερμανοί απόγονοι των Ούννων έτσι και εσύ τώρα υποστηρίζεις διάφορα ανιστόρητα. Ο βουδισμός είναι Ινδικός η γιόγκα επίσης και το Ζεν Ιαπωνικό και όχι από το Κενιξμπεργκ και το Ανόβερο. Κανένας τίτλος πνευματικότηας(ο χριστιανισμός σου λέει να αρπάζεις χαρές???ΕΛΕΟΣ) δεν αξίζει στο σύγχρονο λευκό και όχι μόνο. Κάλι γιούγκα και παπάρια απλά κάποτε ήμασταν άτομα ΑΡΧΙΔΑΤΑ μπροστά με τσαμπουκά σε χωράφια, εξερευνήσεις και μάχες και όχι παρηκμασμένοι ηδονιστές παρτάκηδες και ρουφιάνοι. Μην πετάς λοιπόν μπαλάκια για την κατάντια των σύγχρονων δίποδων Οιδίποδων και επειδή είμαστε τόσο άτολμοι και δειλοί για να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΑΛΛΟΙ…
Δαίμων
τωρα ειδα το τελευταίο σου ποστ (12:03)ναι εδώ συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαίμων
Η σύγκριση της Ελισάβετ Μπαθόρυ με τον Βλαντ Τέπες και το Ιπποτικό πνεύμα παραπέμπει σε δισκοθήκη παρά σε ιστορική προσέγγιση της Ευρωπαικής κουλτούρας και της αναλύσεως της επιδράσεως του χριστιανισμού σε αυτήν. Δεν χρειάζεται να γίνεις πιο αναλυτικός, ο καθολικισμός και η ορθοδοξία και σε πνευματικό και σε υλικό επίπεδο, αναίσχυντα πλέον αυτοαποκαλύπτονται. Προφανώς, δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ σου με τις ρίζες του πρώιμου Βουδισμού, της Γιόγκα του Ζεν κ.λ.π. Αυτό φανερώνει μία άγνοια, ιδιαιτέρως επικίνδυνη δια την εξαγωγή συμπερασμάτων πάνω σε αυτές τις διδασκαλίες... Προσωπικώς, απεύχομαι να σπαταλάω χρόνο με αγνώστους- δεν αναφέρομαι σε έναν διότι δεν είναι ένας επί του παρόντος - των οποίων η σοβαροφάνεια της συζητήσεως κατακρημνίζεται κατόπιν ολίγων σχολίων...
ΑπάντησηΔιαγραφήSol Invictus
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις ουτε τα στοιχειώδη.Δεν έγινε καμία σύγκριση.Η αναφορά των δύο ιστορικών αυτών προσωπικοτήτων εγινε σε μια πολυσύνθετη ανάδειξη του ευρωπαικού πνέυματος.Ο Βλαντ συν τοις άλλοις ηταν και φανατικός χριστιανός.Δισκοθήκη???!!!...νεφελώδεις κατηγορίες προϊόν μιας νεφελώδους νόησεως ή μάλλον παρανόησεως.Δυστυχώς για σένα είμαι ασκούμενος της γιόγκα καισυγκεκριμένων πολεμικών τεχνών(για πάρα πολλά χρονάκια my dear και συνεχίζω ακάθεκτος...) που εχουν άμμεση σχέση με το Ζεν ...Τωρα το ποιός εχει ασχοληθεί και ποιός εχει πλήρη άγνοια και ποιός εχει μιλήσει και με αρκετούς ασιάτες επι του θέματος αστο καλύτερα.Ο άγνωστος ειναι ενας επι του παρόντος και αν απευχόσουν αληθινά τη σπατάλη χρόνου με αγνώστους(αν θες βρισκόμαστε και τα συζητάμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα) δε θα επεδίωκες διαδικτυακή έκθεση.Δικαιωμά σου να μου καταλογίζεις σοβαροφάνεια οπως σου καταλογίζω και εγω φαντασιοπληξία, σου υπενθυμίζω όμως οτι εγω ζω στους δρόμους και στην πραγματική πραγματικότητα οπου εκεί οντως η σοβαροφάνεια κατακρημνίζεται αμμέσως.
Δαίμων
Υγ-Θα ηθελα να σπατάλήσεις λίγο ακόμα χρόνο και να μου εξηγήσεις το σχόλιο περι δισκοθήκης θέλω να δω αν υποψιάζομαι ορθώς...
ΝΑΙ ΡΕ HEAVY METAL OR NO METAL AT ALL
Ας αναφερθώ λίγο στις προαναφερόμενες λοιπόν διδασκαλίες και τέχνες τις οποίες μας αναφέρεις πως διδάσκεσαι. Βέβαια, τι οξύμωρο να κάνεις μία τέτοια αποκάλυψη, ανατρέποντας άρδην όσα είχες προηγούμενος αναφέρει….
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς ξεκινήσουμε από το Ζεν και ας πάμε προς τα πίσω.
Οι πρακτικές του ζεν βουδισμού εισάχθηκαν ευρύτερα στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Ασικάγκα ή Μουρομάτσι (1333 – 1573) μέσω της επιρροής που άσκησαν στην ευρύτερη κουλτούρα των στρατιωτικών φατριών – μπούσι. Κατόπιν επηρέασε και στην ουσία εξευγένισε την ζωή των σαμουράι καθώς διαμόρφωσε την νέα αισθητική τους, εμφανίστηκαν οι τελετές του τσαγιού και οι κήποι ζεν. Και εν συνεχεία, κατά την εποχή Έντο (1603 – 1868) διαμορφώθηκε πάνω σε αυτές τις βάσεις το μπουσίντο και η μελέτη των παραδόσεων. Πιο συγκεκριμένα το 1191 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ιαπωνία η διδασκαλία του Ζεν Βουδισμού Ρινζάι από τον μοναχό Εισάι της Καμακούρα. Προγενέστερα το 752 εμφανίζεται ο Βουδισμός για πρώτη φορά στην Ιαπωνία μιας ο ναός Τονταιτζί αφιερώνεται στον μεγάλο Βούδα. Ο Βούδας είτε ως ιστορικό πρόσωπο ( κατά Oldenberg ) είτε ως ηλιακή θεότητα προέρχεται από οικογένεια ευγενών Αρίων είτε από τις παραδόσεις των Αρίων αντίστοιχα. Οι διδασκαλίες των Αρίων Rishis (Σοφοί της εποχής) είναι εκείνες που πέρασαν στις Βέδες και τις Ουπανισάδες. Και επειδή κατά την Βεδική περίοδο 1500 – 600 π.χ. ξεκίνησε η εμφάνιση της Γιόγκα ( όντας οι Γιόγκι επίσης αρίας καταγωγής) είναι αμέσως αντιληπτό στους σύγχρονους μελετητές η καταγωγή της. Επίσης, ως διδασκαλία διασώθηκε από τα σανσκριτικά κείμενα των Αρίων Rishis. Ασχολούμενος με τις πολεμικές τέχνες καθώς και με το ζεν, θα γνωρίζεις την διδασκαλία της γεννήσεως όλων των πράξεων και των αποφάσεων ενός ανθρώπου από την χάρα – από ένα σημείο δηλαδή στην κοιλιά το οποίο θεωρείτε το κέντρο της υπάρξεως του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κριτικός τρόπος του σκέπτεσθαι ο οποίος διαμορφώνει το καλό και το κακό δίνει την θέση του σε μία νέα θεώρηση, πέραν του πλασματικού αυτού δίπολου – πολύ συχνά καθορισμένου εκ της χριστιανικής ηθικής. Η κοιλιά λοιπόν θα έπρεπε να γνωρίζεις πως διδάσκεται ως το επίκεντρο των βαθύτερων αισθημάτων και προθέσεων του ανθρώπου, κάτι το οποίο λογικά θα έπρεπε να σε κάνει να είχες εδώ και χρόνια αναθεωρήσει πολλά από τα οποία είχες αναφέρει σε προηγούμενα σχόλια.
Το σχόλιο μου περί δισκοθήκης αφορά εκείνους οι οποίοι θα προσβληθούν, γνωρίζοντας οι ίδιοι φυσικά το γιατί. Και για να γίνει κατανοητό και στους υπόλοιπους, η Ευρώπη και ο πολιτισμός μας, είτε θα διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο του Evola είτε όχι, δεν σώζεται από στήλες, βελόνες πικ- απ, συζητήσεις με συνοδεία ποτού και ιστότοπους. Θα σωθεί μέσα από τις ίδιες μας τις υπάρξεις, από τις δικές μας πράξεις και παραγωγή σκέψεως. Δεν γνωριζόμαστε, δεν ξέρω ποιος είσαι οπότε δεν έχω κανέναν λόγο να αναφερθώ προσωπικά σε εσένα
Sol Invictus
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχάς να σου πω οτι ουτε και εγω εχω κάτι μαζί σου και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ στην ανάγκη διάσωσης του ευρωπαικού πνεύματος.Την ιστορική αναδρομή που παραθέτεις την γνωρίζω καλά και πιστευω οτι ο βούδας υπήρξε ιστορικό πρόσωπο.Επετρεψέ μου να σου μιλήσω κατά κάποιο τρόπο εκ των έσω...οσον αφορά τη γιόγκα και τις Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες. Νομίζω οτι κανένας ΜΑ κανένας αυτόχθων δε θα συμφωνούσε με την ιστορική σου αναδρομή. Το εχω συζητήσει με αρκετούς Ινδούς το θέμα των Αρίων, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ(υπάρχει και σχετική κινητοποίηση στην Ινδία) δεν δέχεται τα στοιχεία που αναφέρεις και την αρια καταγωγή του πολιτισμού τους...Επίσης να τονίσω οτι βουδισμός στην Ινδία δεν είναι καθόλου αγαπητή και σεβαστή θρησκεία.Επίσης η Νοτια Κορέα πλέον έχει χριστιανική (καθολική) πλειοψηφία, κάτι που σύντομα προβλέπω να συμβεί και στην Ιαπωνία (ηδη πάνω απο 30% χριστιανοί).Δυστυχώς ή ευτυχώς η αρχαιολογική σκαπάνη συμφωνεί μαζί τους θα μπορούσα να αναφέρω πάμπολα παραδείγματα, αν θέλεις το κάνω.Η ενοποιηση της Ιαπωνίας επετευχθει χαρη στην αλλοίωση(μεταλάχθηκε στην Ιαπωνία) του βουδισμού... για εκατομύρια βουδιστές το ζεν και δη οι Ιαπωνικές εκδοχές του βουδισμού δεν είναι ορθές καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν αρκετή συμπόνοια και οίκτο. Σχετικά με μένα είναι λογικό, παρόλο που ακολουθώ το δρόμο των Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών(η γιόγκα ειναι απλά ενα είδος στρέτσινγκ για μένα και τίποτα αλλο) ΠΑΝΩ απο ολα να προέχει και να ΕΙΝΑΙ η ΕΛΛΑΔΑ.Αλλωστε εκ των "εσω" τα πράγματα δεν είναι καθόλου οπως νομίζεις η φιλοχρηματία και η κοροϊδία οργιάζει...και πραγματικά η Ελλάδα χωρίς χάρες και συμπάθειες ειναι ετη φωτός μπροστά απο όλους.Πραγματικά ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.Τωρα σχετικά με το ποτάκι τη μουσική και τα ιστολόγια νομίζω (προσωπική άποψη) οτι στον πατριωτισμό ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΛΙΤΙΣΜΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ.
Φιλικά
Δαίμων
Και αφού χαμηλώσαμε λίγο την ενταση της συζήτησης ας σου πώ οτι η εξάσκηση στις ενλόγο δραστηριότητες απο πλευράς μου γίνεται για λόγους άθλησης, κυρίως αυτοάμυνας αλλά καιυγείας&χαλάρωσης.Μεγάλοι εκπρόσωποι των πολεμικών τεχνών και της γιόγκα θα σου έλεγαν οτι ειναι απλά τρόποι άσκησης και τίποτα μεταφυσικό ή εντέλει ανώτερο...δεν μπορεί να βιωθεί μέσα απο αυτές.Η αναφορά μου δεν οχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί οξύμωρη και άρδειν ανατροπή, αλλά εμπεριστατωμένη και με εμπειρικό αντίκρυσμα άποψη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλικά
Δαίμων
Φίλε Δαίμων,
ΑπάντησηΔιαγραφήχρειάζεται μία μικρή εισαγωγή, όπως αναφέρθηκε και από τον Sol Invictus, για να αντιληφθείς σε πρώτο βαθμό ότι η αναζήτηση σχετικά με τους ανατολικούς πνευματικούς δρόμους δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση, με την απαξίωση της Ευρωπαϊκής Παραδόσεως και Πνευματικότητος, αλλά ίσα ίσα με την μελέτη των βαθυτέρων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ τους πριν ο ισοπεδωτικός χριστιανισμός αποκόψει σε μεγάλο βαθμό τον ομφάλιο λώρο, “την αργυρή χορδή”, της Ευρωπαϊκής Μας Πατρίδος από τις παραδόσεις της, τα ήθη και τα έθιμά της, τον βαθύ της μεταφυσικό προσανατολισμό, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει αλλού! Βέβαια οι ακούραστοι ιεραπόστολοί του, δεν θα αφήσουν ήσυχο κανένα που θα τολμήσει να μη θέλει να σωθεί με το ζόρι!
Η εισαγωγή αυτή μου δίνει την ευκαιρία να τεθούν κάποια ερωτήματα, που μπορεί εσένα να σου έχουν λυθεί αφού θεωρείς θετικώς καταλυτική την συνεισφορά του χριστιανισμού στα ευρωπαϊκά δρώμενα, όμως φαντάζομαι σε πολλούς άλλους δημιουργούν την απόλυτη αποστροφή μπροστά στην Υποκριτική (προερχόμενη απο τους πατέρες του ψεύδους κατά Σοπενάουερ) και Εξανδραποδιστική Θρησκεία.
Γίνεται λόγος για Μεσαίωνα (με όλη την αρνητικώς μεταφορική αύρα που έχει δοθεί στην λέξη) και για Αναγέννηση, οπότε αυτομάτως τίθεται το ερώτημα τι ήταν αυτό που είχε πεθάνει στον Μεσαίωνα, για να μπορέσει έπειτα να αναγεννηθεί, και ποιος το σκότωσε! Έτσι έχουμε τον θάνατο του Αρχαίου Αρίου Ευρωπαϊκού Πνεύματος από τον δηλητηριώδη χριστιανισμό, ξεκινώντας μία βαθιά σκοτεινή πορεία ο Λευκός Άνθρωπος μέχρι να μπορέσει πάλι, μόνο βέβαια ως ένα μικρό μέρος, να ξαναβρεί τον δρόμο του την περίοδο της Αναγεννήσεως, στηριζόμενος μόνο στο αναλοίωτο φυλετικό του υπόβαθρο, κάτι που σήμερα οδεύει προς την τελική του μάχη, πισώπλατα μαχαιρωμένο από τις οικουμενικότητες, τους ψευτοανθρωπισμούς, το συνεχές γύρισμα του άλλου μάγουλου κ.α. Σε όλη αυτή την περίοδο μέχρι και η γη “σταματάει να γυρίζει”, όπως σε παλιότερες εποχές “σταματούσε ο ήλιος” με μιά λέξη, μπροστά στους “εκλεκτούς”, “του εκλεκτού λαού”. Ένας Λευκός Άνθρωπος, που για χάρη της εβραϊκής σκέψεως, θα αντεπιτεθεί στον αδερφό του διότι τυγχάνει διαμαρτυρόμενος, καθολικός, προτεστάντης, ορθόδοξος και ότι άλλη βλακωδέστατη απόσχιση, βάλει ο νους σας. Οι χριστιανικές ανοησίες μεγάλου βεληνεκούς όπως το FELIX CULPA του Ι.Αυγουστίνου και οι αντιφυσικές αντιδράσεις των “φωτισμένων του χριστιανισμού”, όπως ο αυτοευνουχισμός του Ωριγένους, αναγόμενες σε ύψιστες σφαίρες προβολής και αποδοχής, σε συνδυασμό με την σημαντικών συνεπειών βλακεία του FILIOQUE, φτάνουν την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Από την άλλη κάποιες τοποθετήσεις όπως του Μάιστερ Έκαρτ, των μυστικών θεολογιών του Δ.Αρεοπαγείτη, κ.α. που προκαλούν κάποιους τριγμούς στα δογματικά θέμεθλα, καταπολεμούνται άμεσα.
Από τότε βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά ήταν πολύ μικρά τα βήματα στην προσπάθεια να αποτιναχτεί αυτός ο ζυγός της υποδουλωμένης ψυχής. Ακόμη και σήμερα συναγωνιζόμαστε σαν Λευκός Άνθρωπος σε παραδοξότητα τον οποιοδήποτε, με τέτοιου βαθμού οξύμωρα σχήματα, όπως είναι το Δέντρου του Χειμερινού Ηλιοστασίου (που συμβολίζει την Κοσμική Στήλη και εμπεριέχει όλη την Αρία Δενδρολατρεία-Φυσιολατρεία), που φιλοξενεί στην βάση του, τον εβραϊκό στάβλο (μαζί με όλα τα αγαθά και τα καλά του Αβραάμ, όπου μη φανταστείτε ότι ήταν πνευματικά αγαθά, εκτός βεβαίως την κουτοπονηριά του και την τεχνική προαγωγής της γυναικός του, παρά μόνο καμήλες και πρόβατα). Έχουμε την τρομερή λέξη, σαν Έλληνες συγκεκριμένα, που κερδίζει με διαφορά σε οποιονδήποτε διαγωνισμό παραδοξολογίας, κατά έναν καθηγητή: ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτή την λέξη θα περάσουμε και στον χώρο της μεγάλης ύβρεως που συντελείται, με την προσπάθεια συσχετίσεως του χριστιανισμού με τον Πλάτωνα!
Από την μία έχουμε έναν πνευματικά ελεύθερο αναζητητή της Αληθείας και από την άλλη τον στείρο δογματισμό που καταργεί οποιοδήποτε ίχνος ελευθερίας, με τις εξ αποκαλύψεώς του σταθερές. Εκεί που ο Πλάτων θα χρησιμοποιήσει τους Διαλόγους του για να πείσει και να εκμαιεύσει ελεύθερα από τον καθένα την Αλήθεια, η εβραϊκή σκέψη θα απαιτήσει την πλήρη ασυζητητί αποδοχή στο δόγμα. Όπου ο Πλάτων μας διδάσκει με την βοήθεια του Αρχέγονου Μύθου, για να αποφύγει οποιοδήποτε πνευματικό καταναγκασμό, στον αντίποδα η τιμωρία του Γιαχβέ παραμονεύει, για να γίνει αποδεκτή η κάθε ιδιοτροπία του αντιπροσώπου του στην γη. Η τιτάνια σύγκρουση ανάμεσα στον Λόγο και στον Φόβο, στα ανύπαρκτα μυαλά των αδαών ή στα “φωτισμένα” μυαλά όσων προσπαθούν να ενσπείρουν σύγχυση, μεταφράζεται ή καλύτερα παραφράζεται ως φυσική ακολουθεία και αλληλοσυμπλήρωση! Όσο για την αποδοχή του Όντος από τους Προσωκρατικούς δεν μας λες πως το αντιλαμβάνεσαι, ενώ η αναφορά σου στον Παρμενίδη δείχνει άγνοια ακόμη και του γνωστού του ποιητικού αποσπάσματος 8!
Στην αναζήτηση του πνευματικού σώματος (όχι βεβαίως όπως νομίζουν πολλοί ως ισχνό αντίγραφο του παχέως σώματος, όπως και ο κόσμος των Ιδεών του Πλάτωνος, δεν είναι μία σαν την εδώ πραγματικότητα απλώς σε διαφανή κατάσταση) στην δυτική παράδοση, από τον Πλάτωνα στην προσπάθειά του να μας οδηγήσει στον “τόπο της Αληθείας”, έως και τους αλχημιστές (των οποίων τα αντικείμενα χρυσός, υδράργυρος, μαύρο κοράκι, κόκκινος λέων, κίτρινος δράκος είναι φιλοσοφικά, ενώ οι χριστιανοί τα κατατάσουν στα σατανικά) που στόχευαν σε μία κυρίως εσωτερική μεταμόρφωση, δεν υπάρχει καμία θετική παρεμβολή του χριστιανισμού! Ειδικώς στην αλχημιστική προσέγγιση το πλήθος των συμβόλων, των μύθων και των αλληγοριών, συνθέτουν ένα οργανωμένο Όλον, το οποίο διηγείται την εξέλιξη της εσωτερικής φύσεως του ανθρώπου. Παράλληλα με αυτά που θα αναφερθούν, ας γίνεται και μία σύγκριση με την έννοια του πνευματικού σώματος και τι αυτό αισθάνεται και πως, με όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με την Αρία Ινδική Παράδοση και τον ανατολικό κόσμο που επηρέασε!
Στον “Φαίδρο” ο Πλάτων μας λέει: “Είμαστε αιχμάλωτοι στο σώμα όπως ένα στρείδι στο όστρακό του”. Ο Πλωτίνος κάνει λόγο για την Ψυχή του Παντός και το Σώμα του Παντός, το οποίο στην ολότητά του είναι αιώνιο! Στα “Μετα τα φυσικά”, ο Αριστοτέλης θα μας μιλήσει ότι η αίσθηση είναι μία και το κυρίως αισθητήριο ένα, δηλαδή το Πνεύμα, το οποίο αντιλαμβάνεται την σύνολη αισθητική δύναμη που εκπέμπουν διάφορα αντικείμενα, ως όλον! Ο Φιλόπονος σχολιάζοντας κάποιους Πλατωνιστές, μας αναφέρει για “την κοινή αίσθηση, που ευρισκόμενη σε ένα πνεύμα, αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα των πέντε αισθήσεων”! Ο νεοπλατωνικός Ιεροκλής μας συμβουλεύει “ότι μαζί με την άσκηση της αρετής και την ανακάλυψη της αληθείας, θα πρέπει να εξαγνιστεί και το ακτινιβόλο σώμα, που ονομάζεται αιθέριο όχημα της ψυχής!” Κάποιες ενδεικτικές αναφορές.
Για να δούμε τώρα αν φιλοσοφικώς σου λύσω την απορία για το αν υπάρχει κίνηση ή όχι! Λέω φιλοσοφικώς για αν κριθεί με τα ανθρώπινα δεδομένα, θα συνεχίσεις να βλέπεις κάθε είδους κίνηση! Καταρχήν για να μιλήσουμε για κίνηση, χρειάζεται να γίνει λόγως για την μεταβολή της ύλης. Κίνηση χωρίς μεταβολή της ύλης δεν νοείται. Αυτό είναι ένα δεδομένο που όμως δεν θα πρέπει να κάνουμε το λάθος να επιμείνουμε μόνο σε αυτό. Μιά πιο προσεκτική ματιά μας αποκαλύπτει ένα ολόκληρο σύμπλεγα κινήσεων που όμως είναι τέτοια η αλληλουχία τους, που αν ειδοθούν από ένα ολιστικό πρίσμα καταλήγουμε να αντικρίζουμε μία αρμονική σταθερότητα. Διότι δεν είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε την αφετηρία της πρωταρχικής κινήσεως άρα συνεπαγωγικώς και το τέλος, εμμένοντας παράλληλα στην περιορισμένη ανθρώπινη ματιά. Είναι το κινούν ακίνητον του Αριστοτέλους (για έμψυχα και άψυχα, για συναισθήματ και σκέψεις) ή αλλιώς μία διαρκής κινούμενη σταθερότητα, στην οποία διάλεξε πως θα κινηθείς, για να μπορέσεις να σταθείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα, με αφορμή τον τρόπο που κάποιος θα διαλέξει να κινηθεί, θα σου λύσω και την απορία, του πως συνδυάζεται η Άξια Δράση και ότι θεώρησες ως αοριστίες (στρογγυλό, τετράγωνο), σε σχέση με τον Κολοκοτρώνη και τον Λεωνίδα.
Οι ελεύθεροι άνθρωποι που έχουν αποδεσμευτεί από την φυλακή του Εγώ και μέσω του ιδεαλισμού τους, παύουν να λειτουργούν προς ιδίον όφελος, έχουν εισέλθει στην κοσμική αρμονία! Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, με την συναίσθηση του καθήκοντος και την διαισθητικώς αντιληπτή επιτέλεση του σκοπού της ζωής των! Αυτό το συνειδητά και το απολύτως ελεύθερα γίνεται αντιληπτό, λόγω του ότι είναι λίγοι αυτοί που το καταφέρνουν, διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το μικροσυμφέρον του εγώ τους, τους συμφέρει και αυταπατώνται! Αυτό ακριβώς εννοεί και ο λόγος της Άξιας Δράσης, ότι δηλαδή αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου γινόμενος αυτό που είσαι και τίποτα λιγότερο , καθώς και τον γύρω σου κόσμο, τότε θα μπορέσεις να τοποθετηθείς ως πράξη και ως σκέψη στο Όλον, μη αισθανόμενος ξένο σώμα και αποκομμένος! Όταν είναι καιρός για πόλεμο, πολεμάς, όταν είναι καιρός για ανασύνταξη ανασυντάσεσαι, όταν είναι καιρός να δημιουργήσεις δημιουργείς κ.ο.κ. Έτσι και οι προαναφερθέντες Ήρωες εν πλήρει συνειδήσει, εναρμονίστηκαν πλήρως και αιωνίως!
Πάντα φιλικώς, Ιφικλής!
Υ.Γ.1) Ο προηγούμενος Λάμα που ανέφερα δεν είχε φύγει από το Θιβέτ, ο επόμενος όντως έφυγε, για άλλους λόγους.
Υ.Γ.2) Τελικά τα παλιά κόλπα, πιάνουν πάντα!Βάζεις λίγο τυράκι στην φάκα και κατευθείαν πάει το ποντικάκι και πέφτει μέσα (καλοπροαίρετα πάντα)! Οπότε σχετικώς με την παραπομπή μου στον Αϊστάιν, ήθελα να δω αν θα δώσεις σημασία στην καταγωγή του ή στα λεγόμενά του! Τώρα πως έχεις αποδεχτεί ολόκληρο το εβραϊκοχριστιανικό οικοδόμημα και σε πειράζει η άποψη ενός εβραίου, δεν μπορώ να το εξηγήσω!
Υ.Γ.3) Να αναζητήσεις σε άλλα αίτια τον αντισημιτισμό και όχι τόσο στον χριστιανισμό
Υ.Γ.4)Πριν ζητήσεις για τρίτη φορά συγνώμη από τον Χάιζεμπεργκ, να μελετήσεις την Αρχή της Απροσδιοριστίας!
Φίλε Ιφικλή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναγνώρισα νομίζω το υποκειμενικό δίκαιο του Αίνστάιν.Φυσικά το τυράκι σου δεν έπιασε (καθότι εγώ δεν είμαι ποντικάκι...)φυγε λοιπόν απο την παγίδα που εχεις στήσει και σου ρουφάει το οπτικό πεδίο και συζήτα ΝΑΙ με εβραίους να δείς τι θα σου πούν για το χριστιανισμό...Δεν υπάρχει αριος λευκός πολιτισμός ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΡΩΜΗ.Μιλάμε με βάση την ιστορική και αρχαιολογική επιστήμη και οχι φαντασιώσεις και ενδόμυχες προσδοκίες.
Πολλά συγνώμη θα ζητήσω απο τους κυρίους που αναφέρεις(το παράθεμα που ανέφερες ηταν τελείως της πλάκας,παραδέχομαι βέβαια οτι κρίνω αποσπασματικά...και πιστεψέ με υπάρχουν καλύτερες και πιστικότερες θεωρίες να υποστηρίξουν τέτοια δεδομένα) οπως και απο τους φωτισμένους δασκάλους??? που αναφέρεις πως υπάρχουν(εστω και λίγοι).Φυσικά και δεν υπάρχει συμπαντική αρμονία(μαυρη τρύπα)και η κίνηση δεν εχει θεαθεί ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΕ συνολικά,μεταβολές(υπάρχει η μεταφορά αλλά και η οριστική ή μη μεταβολή) εχουμε αλλες φορές οχι,άλλες φορές δεν ξέρουμε...! Δεν ξέρουμε αν το σύμπαν έχει ορια και αν ναι τι υπάρχει πέρα απο αυτό.Φυλακή του εγώ...Κολοκοτρώνης και Λεωνίδας ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΒΗΝΟΥΝ...παλέυουν να διατηρηθούν αυθύπαρκτοι ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...χωρίς κάρμα,μάρα, πειρασμούς, ευνοικές μετανσαρκώσεις και νιρβάνες(μη λέμε μόνο για το Γιαχβέ).ΤΟ ΕΙΠΑ... ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.Εναρμονίστηκαν πλήρως και αιωνίως με τον Ελληνισμό και οχι με τους Τούρκους(μέρος του συμπαντος και αυτοί,με τα μυρμήγκια της Ινδονησίας και ουτω καθεξής).
Δαίμων
Πρέπει να βλέπουμε λοιπόν το υπάρχων αγαπητέ και οχι να θεσπίζουμε φαντασιακά πραγματικότητες που έλεγε ο μακαρίτης ο Καστοριάδης(ασχετα αν το έκανε και ο ίδιος...).Επειδή προσωπικά είμαι ανθρωπος που απεχθάνομαι τις ακαδημαικίστικες νοοτροπίες θα σε ρωτήσω απλά και καθαρά.Πέθαναν χιλιάδες προγονοί μας για του Χριστού την πίστη την αγία? Ειναι πιο σημαντικός για σενα ο Εβολα ή ο ΠατροΚοσμάς που χάρη σε αυτόν σωθηκε η ελληνική παιδία και γλώσσα? Ο Πλάτωνας ηταν ο ελευθεριακός φιλόσοφος που αναφέρεις??? ΚΟΙΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΞΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ...Ειναι το Αριστοτελικό ακίνητο κινούν συμφωνα με το φιλόσοφο απροσπέλαστο...μη μου πείς οτι εσύ το εννόησες....Η άγνοια ειναι δική σου οταν ξεκάθαρα δεν γνωρίζεις το Ευρωπαικό πνέυμα.Οι αγρότες προγονοί μας βοηθήθηκαν(και καταπιέστηκαν) απο επαναστάτες θεολόγους που θέσπισαν (χαρτα Τυρόλου κ.λ.π)τα ανθρώπινα δικαιωματα για όλους? Μάθαμε ολοι πέντε γράμματα χάρης σε θεσμούς που θεμελιωθηκαν απο τις επισκοπικές σχολές? Οι φιλόσοφοι που αναφέρατε Σοπενχάουερ, Νίτσε (είναι ΦΙΛΟΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ και οχι φιλοβουδιστές)και ο Βολταίρος μιλούσε βέβαια για μια σοφή Ανατολή αλλά χωρίς να ξέρει τι υπήρχε εκεί...Μάλιστα εφήυρε και ονόμα μερικών σοφών Κινέζων λαμπρων πολιτικών επιστημόνων(ποιόν Εβολα και Ιφικλή μου θυμίζει αυτό???)που φυσικά δεν υπήρχαν.Επίσης ηταν ο Χριστός (εδώ Ιφικλή γιατί μετράει η Εβραική καταγωγή και οχι στον Αϊνστάιν)ποιό κοντά στο Ελληνικό πνέυμα ή στο Εβραίκό το οποίο πολλάκις καυτηρίσασε θανάσιμα?Μιας και ανέφερες τον Αβραάμ δεν θα τον υπερασπιστώ δεν με ενδιαφερει(απλά αν τύχει διάβασε το Fear and Trembling του Soren Kirkergaard μιας και ενδιαφέρεσαι για το ευρωπαικό πνέυμα).Φυσικά δεν ενδιαφέρθηκες ΠΟΤΕ ΩΣ ΟΝΤΟΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ για τις πληγές που διαιώνισε και δημιούργησε στις ασιατικές κοινωνίες ο βουδισμός.Μια θρησκεία ακρως συστηματική και με πολλές υλικές ορεξούλες...Τα δυτικά ποντικάκια ομως τσιμπάνε το τυράκι ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι υπάρχει πέρα απο το σπίτι τους.Ο Κορτέζ και ο Πισάρο ηταν η αποθεωση του λευκού ανθρώπου τι θρησκευματος ηταν?Κατέστει ο πολιτισμός σου(που πιστέυω δεν είναι η δενδρολατρεία,που παρεπιπτόντως πολήμησε ο βουδισμός στην Κίνα)παντού γνωστός και ανώτερος χαρη στους Ιησουίτες?Λυπάμαι αλλά σε όλα υπάρχουν συνισταμένες.Δυστυχώς ο Lifestyle εθνικισμός απαιτεί κακώς ενοούμενη γερμανοκεντρική στροφή προς το ξένο και το ψευδος.Οτι και αν γίνει ομως η αλήθεια ειναι Ο Γαριβάλδι,η Μπουμπουλίνα,Ο Πατροκοσμάς,Ο Ματσίνι και χιλίαδες αλλοι αφανείς ηρωες νεκροί στα πεδία των μαχών αγρότες,εργάτες ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙκαι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Τυπου...Sebottentorf και Himler
ΑπάντησηΔιαγραφήΚια συνεχίζοντας την ιστορική αναδροομή θα σου πώ οτι η αναγέννηση (με το ρόλο πολλών ανθρώπων της καθολικής εκκλησίας να είναι θετικά καταλυτικός)ειναι η επνακάλυψη της τελειότητας του Ελληνορωμαικού παρελθόντως και οχι του Ινδοευρωπαικού...Ενα ακόμα δειγμα νορδικής ψευδοιστορίας(πιο καινούργιο δείγμα ψευδοιστορίας φυσικά η επίσημη ιστορία των γυφτοσκοπιανών)ειναι το επος των Δανων που μνημονέυεται και στο μπλογκ το οποίο (εχει αποτελέσει και αντικέιμενο επιστημονικών συνεδρίων)εχει γραφεί λοιπόν βάση γεγονότων της Ρωμαικής ιστορίας εχοντας αλλάξει ουσιαστικά μόνο τα ονόματα.Ιφικλή πόσα χωρία αντιβουδιστικής φυσεως θέλεις να σου αναφέρω απο Πλάτωνα και Αρσιτοτέλη?χμ Παρμενίδης χμμμ βάσιμα αμφιβάλω αν κατάλαβες καν τι είπα...Ο Λάμα ναι είναι ο επόμενος που δεν εφυγε για ολους λόγους αλλά για να μην το κόψουν το λαρυγγάκι οι κομμουνιστές.Ρε συ Ιφικλή τι ξεφτίλα να τον κοροιδεύει ο πράκτορας της CIA χα χα φωτισμένος ανθρωπος...Ελληνορθοδοξία??ειλικρινά κάτι οντως δεν πάει καλά αλλά απο Ελληνοβουδισμός μου ακούγεται πολύ καλύτερο...Αλλωστε αυτά κολάνε μόνο σε ενα σε ενα σύμπαν με τάσεις Τζαμάικας...Εννοώ χαλάρωση, κατανόση,ψιλοαδιαφορία εντάξει δικέ μου και τα τοιαύτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ενας καιΜοναδικός Ελληνας και Οχι Κοσμικός
Δαίμων
Υγ-Ο τίτλος Η αρχή της απροσδιοριστίας κολάει ΑΠΟΛΥΤΑ με τους Μπορ &Χαιζεμπεργκ...
Υγ-Ιφικλή παλι εισαι επιλεκτικός οχι βαση συμπαντικών αλλά (ιδίων) κριτηρίων...οσον αφορά το Νεοπλατωνισμό και φυσικά την Ευρωπαική φιλοσοφία(μονο τον Αυγουστίνο ξέρεις ΕΛΕΟΣ).Εσύ αν δεις τι εχεις να διαβάσεις κακομοίρη μου...
Να τονίσω(γιατί πάλι θα τα ακούσω άδικα απο τον Sol Invictus δε με λυπάσαι γέρο και ευαίσθητο ανθρωπο...συγνώμη Δαίμωνα ηθελα να πώ)οτι παρόλη την ενταση και ορισμένες φορές "σφοδρότητα" του διαλόγου απο πλευράς μου δεν υπάρχει καμία κακία και υποτίμηση γιατί ανεξαρτήτως των αποκλίσεων πιστεύω οτι ολοι ανήκουμε στην ιδια πλευρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά Τιμής
Δαίμων
Ποια στράτα από τις δύο αιώνιες να διαλέξω; Ξαφνικά νογώ, από την απόφασή μου ετούτη κρέμεται όλη μου η ζωή • κρέμεται όλη η ζωή του Σύμπαντου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα μέσα μου μια Κραυγή ανώτερή μου φωνάζει αθάνατη. Τί, θέλοντας και μη, είμαι κι εγώ, σίγουρα, ένα κομμάτι από τ’ ορατό κι αόρατο Σύμπαντο. Είμαστε ένα. Οι δυνάμες που δουλεύουν εντός μου, οι δυνάμες που με σπρώχνουν και ζω, οι δυνάμες που με σπρώχνουν και πεθαίνω είναι, σίγουρα, και δικές του δυνάμες. Δεν είμαι ένα μετέωρο αρίζωτο στον κόσμο. Είμαι χώμα από το χώμα του και πνοή από την πνοή του. Δε φοβούμαι μοναχός, δεν ελπίζω μοναχός, δε φωνάζω μοναχός μου. Μια παράταξη μεγάλη, μια φορά του Σύμπαντου φοβάται, ελπίζει, φωνάζει μαζί μου.
Κάθε θρησκεία, υψώνοντας σε λατρεία μια από τις αρχέγονες όψες τούτες του θεού, στενεύει την καρδιά και το νου μας. Η ουσία του Θεού μας είναι ο ΑΓΩΝΑΣ.
Κι αρχίζει πάλι το ανηφόρισμα – ο πόνος – και ξαναγεννιέται η χαρά και ξαναπηδάει η νέα ελπίδα. Ποτέ δεν κλείνει ο κύκλος. Δεν είναι κύκλος• είναι ένας στρόβιλος που αιώνια ανεβαίνει, πλαταίνοντας, τυλίγοντας, ξετυλίγοντας, τον τρισυπόστατον αγώνα….Αρμενίζουμε κι εμείς και ταξιδεύουμε, θέλοντάς το και μη, ξέροντάς το κι ασύνειδα, μέσα στις θεϊκές απόπειρες. Έχει λοιπόν κι εμάς η πορεία μας στοιχεία αιώνια, χωρίς αρχή και τέλος, βοηθάει το Θεό, κιντυνεύει μαζί του.
Μέσα σε όλα τούτα, πέρα απ’ όλα τούτα, όλοι οι άνθρωποι κι οι λαοί, όλα τα φυτά και τα ζώα, όλοι οι θεοί και οι δαιμόνοι, σαν ένας στρατός, ορμούν προς τ’ απάνω, συνεπαρμένοι από μιαν ακατανόητη, ακαταμάχητη Πνοή.
Μέσα στο γιγάντιο τούτον κύκλο της θεότητας, χρέος έχουμε να ξεχωρίσουμε και να συλλάβουμε καθαρά το μικρό πύρινο τόξο της εποχή μας. Απάνω στην αδιόρατη τούτη φλόγινη καμπύλη, βαθιά, μυστικά νογώντας την ορμή αλάκερου του κύκλου, οδεύουμε αρμονικά με το Σύμπαντο, παίρνουμε φόρα και πολεμούμε. Έτσι η εφήμερη πράξη μας, συνειδητά ακλουθώντας τη φορά του Σύμπαντου, δεν πεθαίνει μαζί μας.
Μα κινήσαμε από ένα χάος παντοδύναμο, από μιαν αξεδιάλυτη, πηχτή, φως και σκοτάδι άβυσσο. Και μαχόμαστε όλοι – φυτά, ζώα, άνθρωποι, ιδέες – στο λιγόστιγμο τούτο διάβα της ατομικής ζωής, να ρυθμίσουμε εντός μας το Χάος, να λαγαρίσουμε την άβυσσο, να κατεργαστούμε μέσα στα κορμιά μας όσο πιότερο σκοτάδι μπορούμε, να το κάμουμε φως. Δεν μαχόμαστε για το εγώ μας, μήτε για τη ράτσα, μήτε για την ανθρωπότητα. Δε μαχόμαστε για τη Γης, μήτε για τις ιδέες. Όλα τούτα είναι πρόσκαιρα σκαλοπάτια και πολύτιμα σκαλοπάτια του Θεού που ανηφορίζει – και γκρεμίζουνται, ευθύς ως τα πατήσει ο Θεός ανεβαίνοντας.
Μονάχα που εσύ δουλεύεις σκλάβος, γιατί δεν μπόρεσες ακόμα να ζήσεις το σύνολο σκοπό που υπηρετεί ο αγώνας σου• μόνο αν τον ζήσεις θα λευτερωθείς, γιατί, ζώντας τον, τον κάνεις σύνολο σκοπό δικό σου. (Συμπόσιον)
Αποσπάσματα από την Ασκητική του Καζαντζάκη.
Σχετικά με το σχόλιο σου, "στον πατριωτισμό δεν χωράνε ελιτισμοί, πρέπει να είμαστε κυριολεκτικά παντού", δεν είμαστε πατριώτες (τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνεσαι εσύ αλλά και οι περισσότεροι την έννοια) γι' αυτό είμαστε και ελιτιστές.
"Πράγματι πως θα μπορούσαμε να μη ήμασταν καθαρολόγοι και ελιτισταί, όταν πυρήνα της Ιδέας μας αποτελή η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ;"
(Από την Εισαγωγή του Βορεινού Οίακος,
http://www.armahellas.com/?p=1925)
Καζαντζάκης...Κάποιος είπε κάποτε οτι το σύμπαν το αντιλαμβάνεσαι πάντα μερικώς και πάντα εξ οικείων. Τώρα πως κάποιος μιλάει για κατανόηση,αγώνες και θυσίες που πάντα ηταν μέσα στις ανέσεις αποριπτέος και αντιπαθητικός ακόμα και στο εξ οικείων περιβάλλον είναι όντως ένα σοβαρό θέμα. Εγώ πάντως δεν θα τον πίστευα ποτέ.Ναι το κατάλαβα οτι με κάποιους δεν κινούμαστε στο ίδιο κύματος ... μίλησα άλλωστε για lifestyle εθνικιστές χωρίς τότε βέβαια να εννοώ κάποιον απο το μπλόγκ. Φίλη Τίσις να ξερεις όμως, οτι αν απολαμβάνεις ενα βαθμό ελευθερίας και ελληνικότητας το χρωστάς σε πατριώτες (που σκόρπισαν τα κοκαλά τους ανα την Ελληνική επικράτεια) όπως τους εννοώ εγώ και οι περισσότεροι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ Η ΤΙΣΙΣ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΛΕΓΟΝΤΑΙ KAI ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ... ΑΠΛΑ ΚΟΒΟΥΝ
Δαίμων
Δεν χρειάζομαι μάθημα ιστορίας ούτε εθνικής συνειδήσεως φίλε Δαίμονα. Προφανώς δεν κατάλαβες (ηθελημένα ή μη) το τελευταίο μου σχόλιο, και μάλλον ούτε όσα έχουν λεχθεί παραπάνω. Να εξηγήσω λοιπόν..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αφορμή το σχόλιο σου «στον πατριωτισμό δεν χωράνε ελιτισμοί, πρέπει να είμαστε παντού», με το οποίο προφανώς αναφερόσουν στους «πατριώτες» νεο-έλληνες, έκανα λόγο για τους σύγχρονους πατριώτες της ταβέρνας που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική έννοια του πατριωτισμού (αν εσύ τους θέλεις για συναγωνιστές, χάρισμά σου). Τώρα, γιατί στο επόμενο σχόλιο σου πήγες, αυθαίρετα, γενιές πίσω και αναφέρθηκες στην ελευθερία και την ελληνικότητα που μας εξασφάλισαν οι πρόγονοί μας, δεν μπορώ να βρω άλλη αιτιολογία παρά την δημιουργία εντυπώσεων.
Για να μην είμαστε εκτός χρόνου, λοιπόν, αναφερόμουν όπως κι εσύ στους νεο-έλληνες, και για να μην είμαστε εκτός τόπου, θα έπρεπε να θυμηθείς σε τι ιστολόγιο βρίσκεσαι πριν μιλήσεις για αχαριστία προς τους προγόνους.
Δεν κάνω μαθήματα απλά υπενθυμίσεις.Οχι δεν αναφερόμουν σε αυτούς.Ο λαός ειναι αίμα μας εκτός απο τους προδότες ολοι αξίζουν για μένα.Νεοέλληνας είμαι και εγώ,μέρος του προβλήματος δυστυχώς, οπως όλοι μας.Δημιουργία εντυπώσεων σε ποιούς? Το μπλόγκ χρειάζεται περισσότερα ελληνοκεντρικά θέματα αποψή μου πάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαίμων
Τα παραπάνω ουτε αυτός που τα έγραψε (μεταξύ πάντα Αθήνας και Παρισίων) δεν τα καταλαβαίνει και γιατί αγαπητή Τίσις να αδυνατό εγώ και να μην συμφωνείς με ποιητικές μπουρδολογίερς εσύ(μην ουρλιάζεις.......υπόθεση εκανα χα χα που πολύ φοβάμαι όμως οτι είναι βάσιμη).Λυπάμαι που τολμώ να αμφισβητώ.Και πως ενας είναι σοφός και υποτιθέμενος μύστης και διανοούμενος οταν δεν το γουστάερι ΚΑΝΕΝΑΣ στον περιγυρό του.Νομίζω η αποτυχία σε προσωπικό επίπεδο καταδυκνείει πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτή ειναι η διαφορά με τους ψευδοελιτιστές, ειμαστε κυρίαρχοι του ευτού μας, ωραίοι στη γειτονιά, στη δουλεία,παράδειγμα αλληλεγγύης και μαχητικότητας.Πραγματικό Voklgeist λοιπόν ακι οχι λόγια...
Δαίμων
Τελικώς αρχίζω να κατανοώ την σύγχυσή σου και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ από την μεριά μου, μη δυνάμενος πάντως να κάνω και θαύματα “του επιπέδου” του θεού σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα σε όλη αυτή την αγωνία σου, μη και τυχόν χάσεις την πίστη σου στον Εβραίο, υποπέφτεις στην παγίδα που έχουν στήσει για τον Λευκό Άνθρωπο και συνεπαγωγικώς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, οι σοφοί της τόσο αγαπητής σου Σιών, που είναι η αποκοπή του από τις φυλετικές του ρίζες, με αιχμή του δόρατος την διαβολικά έξυπνη κίνηση του Παύλου της Ταρσού, να μεταδώσει την πνευματική αυτή λέπρα (για να θυμηθούμε και τον προαναφερθέντα από την Τίσην κολοσσό, στην αυτή παρομοίωσή του για ένα αδελφάκι του χριστιανισμού) στους υπολοίπους λαούς, από το να προσπαθεί να συνετίσει τους δικούς του! Γιατί φίλε Δαίμων, δεν έχεις αντιληφθεί τον σημαντικότερο παράγοντα που είναι και ο γεννήτωρ κάθε μεταφυσικής προσεγγίσεως εκάστου λαού, δηλαδή η φυλή και η φυλετική ψυχή!!! Διότι η φυλή είναι ψυχή ορμόμενη εκ των έσω! Άρα κάθε λαός μεταφέρει στις θεϊκές του ανησυχίες, την φυλετική του ιδιοσυγκρασία και αναλόγως της θέσεώς του στην ιεραρχημένη Κοσμική Τάξη (η οποία αποτελεί ένα σύνολο, όπου ο καθένας έχει την θέση του, φαντάσου το ως παζλ, πιο απλοϊκός δεν μπορώ να γίνω), μετέχει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στην Αλήθεια του Όλου! Οπότε για να στο ξεκαθαρίσω ακόμη μία φορά, χωρίς να βαριέμαι να το επαναλάβω και στο μέλλον, έχοντας ανάλογη υπομονή με τον αγαπητό του θεού σου Ιώβ, πως τα οποιαδήποτε επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού Πνεύματος στη μετά την υποταγή του στο δόγμα εποχή, δεν οφείλονται στο χριστιανικό καρκίνωμα, διότι κατά αυτήν την λογική, είναι περίεργο που δεν επέδειξαν την ίδια πρόοδο και οι εκχριστιανισμένοι μαύροι, αλλά στο ανώτερο φυλετικό του υπόβαθρο! Απορίας άξιο είναι βέβαια, πως προσπάθησες να υπερασπιστείς έστω και διαστρεβλωμένα ένα Ευρωπαϊκό πνεύμα, την στιγμή που ο θεός σου είναι υπέρ των πτωχών τω πνεύματι!
“...Πρέπει να βλέπουμε λοιπόν το υπάρχων αγαπητέ και οχι να θεσπίζουμε φαντασιακά πραγματικότητες...”
Άρα θα μου επιτρέψεις να συμπεράνω πως ότι δεν αντιλαμβάνεται ο μέσος νους, (ή βρες εσύ ένα άλλο μέσο μετρήσεως για να οριστεί και να μετρηθεί το υπάρχων), δηλαδή οποιαδήποτε φιλοσοφική και μεταφυσική έννοια, πάει να πει πως δεν υφίσταται; Πως το βλέπουμε αυτό το ρημάδι το υπάρχων [κι όσο υπάρχων θα υπάρχων (Καζαντζίδης), χιουμοριστική αγκύλη που δεν μπόρεσα να αποφύγω], με τα μάτια, με την σκέψη, με την διαίσθηση; Δηλαδή, αλοίμονο στα φιλοσοφικά συγγράμματα των προγόνων μας; Θα ήθελα να με βοηθήσεις λίγο εξηγώντας μου τι εστί υπάρχων... Δηλαδή τα ανύπαρκτα οικόπεδα των εβραϊκών παραδείσων είναι το υπάρχων;
Όπως και θα ήθελα να μου εξηγήσεις και τις ομοιότητες του Αριστοτέλους και του Πλάτωνος με τον εβραιοχριστιανισμό, να μου πεις το πιο σοφό πράγμα που είπε ο ξυλουργός σου, αλλά πριν απο αυτά θα ήθελα να μου δώσεις μία εξήγηση γύρω από το ότι κόπτεσαι από την αρχή της συζητήσεως πως “ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΟΥΣ ΘΕΟΥΣ” και από την άλλη έχεις βαλθεί να αποδόσεις τιμές με κάθε τίμημα στον Εβραίο θεό σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσης το Αριστοτελικό κινούν ακίνητο στο εξήγησα με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, αλλά μάλλον επειδή είναι μία θεσπιζόμενη φαντασιακή πραγματικότητα, δεν δύνασαι να την κατανοήσεις!
Συνεχίζω φιλικώς, Ιφικλής!
Υ.Γ.1)Δεν θα υπερασπιστείς τον Αβραάμ στου οποίου την αγκαλιά πρόκειται να καταλήξεις; Βλάσφημο μου ακούγεται και νομίζω θα θυμώσει ο Γιαχβέ, ο πατέρας του Ναζωραίου...
Υ.Γ.2)Αυτό το “βολεμένος δυτικός”, με τσάκισε...
Υ.Γ.3)Προτεινόμενο βιβλίο “Ο ανθελληνισμός στα Πατερικά και Εκκλησιαστικά κείμενα” του Γεωργίου Σιέττου, από τις εκδόσεις Εύανδρος...
Υ.Γ.4)Προτεινόμενη ταινία Life of Brian...
Φίλε Ιφικλή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατανόησε πρώτα τη δική σου σύγχυση η οποία βάση ιστορικών στοιχείων είναι αδιαπραγμάτευτη και βοήθησε τον εαυτό σου πρωτίστως η φιαλνθρωπία μπορεί να περιμένει . Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι το τελευταίο σου ποστ είναι πολύ δυνατό και επιτέλους προϊόν δικής σου σκέψεις και προβληματισμού και όχι διαφόρων…Μπόρ και Χάιζενμπέργκ. Σχετικά με το ευρωπαϊκό πνεύμα τι να κάνουμε ο χριστιανισμός έχει καταλυτική επίδραση(θετική και αρνητική) μέχρι τον 20ο αιώνα. Για πολλούς ακαδημαϊκούς ίσως καν να μην είχε σωθεί ούτε η γραφή και η ανάγνωση αν δεν ασπάζονταν τα γερμανικά φύλλα το χριστιανισμό…Περαιτέρω παραδείγματα ανέφερα και μπορώ να αναφέρω ακόμα περισσότερα από τους Γιάγκελον μέχρι το Πανεπιστήμιο της Μπολώνια αλλά και την ιερά εξέταση και τους εμφυλίους(να μην αναφέρω μόνο τα θετικά) Όπως σωτήρια επίδραση είχε στον υπόδουλο Ελληνισμό στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αλλάζει αυτό? Με τη φυλετική ψυχή λίγο τα έχεις μπερδέψει αφού εντέλει σε μεταφυσικό επίπεδο όλοι λένε τα ίδια, δεν είναι φυλετικό τελικά το θέμα. Τι Ηλύσια Πεδία, Παράδεισοι, Νιρβάνες, Βαλχάλες, Εδεμ …χριστιανοί, βουδιστές, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουιστές κ.λ.π κ.λ.π οικόπεδα και μαγαζιά γωνία υπάρχουν σε όλους. Όποτε η δύναμη της φυλετικής ψυχής εδράζεται κάπου αλλού, αν αυτή υπάρχει βέβαια…. Γιατί με αυτά που βλέπω…Όπως βλέπεις εδώ συζητάμε 3&60 που εντέλει απλά συζητάμε δε κάνουμε και κάνα τιτάνιο αγώνα ενώ οι υπόλοιποι είναι στο super market(εγώ πήγα προ ολίγου).Για μένα και ο Χριστός είναι ένα κομμάτι της παράδοσης μου όπως ήταν και για τον Κατσαντώνη το Κολοκοτρώνη τον Πατροκοσμά και όχι ο Εβολα που με ήθελε κομμάτι της νέας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ένας σαλταρισμένος συγνώμη για την λαϊκίστικη έκφραση αλλά πώς να το πω, όπως ο Γκενόν . Αυτούς που τους οφείλω τόσα πολλά. Ο Χριστός αγαπούσε το ελληνικό πνεύμα και το θεωρούσε magnum opus του ανθρωπίνου πολιτισμού. Επίσης ο Χριστός μέσω της πραγματικά ανώτερης φιλοσοφικής του τοποθέτησης έδωσε δικαιώματα σε όλους στους αγρότες στους σκλάβους στις γυναίκες.Θα μου πείς ρε Δαίμωνα πολύ φιλάνθρωπος μας έγινες,όμως η αλήθεια είναι ότι ακόμα και 2-3 δευτερόλεπτα να μετατραπείς από έναν ευτυχισμένο ολοζώντανο ακμαιότατο άνθρωπο σε σκουπίδι και βάρος που ακόμα και οι πεπειραμένοι των εξωτερικών ιατρείων θα δυσκολεύονται να πλησιάσουν... Ακόμα το οτι άθεοι και σφοδρά αντιτιθέμενοι στο χριστιανισμό διανοούμενοι φροντίζουν να διαχωρίζουν το Χριστό από το χριστιανισμό νομίζω ότι σημαίνει πολλά. Ενώ ο βούδας έλεγε ότι αν ανακατευτούν γυναίκες στο δόγμα του αυτό θα έσβηνε μετά από λίγα χρόνια…φυσικά για άλλα κακά που επέφερε ο βουδισμός δεν φταίει ο ιδρυτής. Για τους πατέρες της εκκλησίας και τον Αβραάμ δεν με ενδιαφέρει και δεν τους υπερασπίζομαι, προγονός μου είναι ο Ιουλιανός και όχι αυτοί. Βέβαια σε εμένα (φτωχός και ταπεινός δαίμονας…χα χα)κάνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις θα τις έκανες όμως στον Αδόλφο Χίτλερ?
TO BE CONTINUED
Δαίμων
Οπότε κρατάω ως πιό σοφό πράγμα που είπε ο ξυλουργός(τουλάχιστον ηταν και ξυλουργός οχι πρίγκηψ χαραμοφάης χα χα, για ΙΚΑ δεν ξέρω βέβαια αν κόλαγε αλλα αυτά θα μας τα πεί το ΠΑΜΕ)τον επαινό του και την παραδοχή του για το Ελληνικό πνέυμα.Αριστοτέλης Πλάτων χριστιανισμός με δυο λόγια,κοινή "μονοθειστική" οπτική,κοινή διαπίστωση ανάγκης αποδοχής μιας πιο συγκεκριμένης και κοινής ηθικής απο τις ανθρώπινες κοινωνίες.Ακίνητο κινούν και βέβαια ειναι φαντασιακή θεσπιση και η δικιά σου και η δικιά μου και των άλλων ...ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩΨ ακόμα δεν ξέρουμε.Ισως είμαστε κοντά αλλα ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαίμων
Υγ-Σε τσακισε το βολεμένος δυτικός? χμμμ... υπάρχει λύση ανόρθωσης του ηθικού σου.Μια χουφτα ρυζάκι το γεύμα δις ημερησίως για κανα 30 χρόνια και μετακόμιση Καλκούτα ...βοηθάει και στη φωτιση...
Τι γνώμη έχει ο πνευματικός σου για το διαδικτιακό ψευδώνυμο σου Δαίμονα; Μην αναφέρεις την ετυμολογία της λέξης και την ερμηνεία της σε παλαιότερους χρόνους, αλλά στο σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈΝΑΣ
Δαίμονα τα έχεις μπλέξει λίγο μου φαίνεται. Καταρχήν μπερδεύεις τον πρωταρχικό βουδισμό με νεόπλουτους των βορείων προαστίων που το κάνουν απο χομπι. Ουδεμία σχέση έχουν αυτοί με ότι λέει ο Εβολα για τον βουδισμο. Όσο για τον φιλελληνισμό του χριστού, θα σε μαλώσω, τι χριστιανός είσαι που δεν διαβάζεις ευαγγέλια; Δεν έχεις δει μου φαίνεται που είπε σε μια Ελληνίδα που τον παρακάλεσε για μια θεραπεία ότι δεν ήρθε για τα σκυλιά(Έλληνες και λοιπά γκόιμ) αλλά για τα τέκνα του Θεού(εβραίοι). Αυτός είναι ο έπαινος και η παραδοχή του ξυλουργού για το Ελληνικό πνεύμα;... Ψάξε το ευαγγέλιο του Ματθαίου λίγο και θα το βρεις. Όσο για ομοιότητες μεταξύ πλάτωνος και ιησού αυτό είναι λίγο ανέκδοτο. Και μόνο να δουμε την γνωμη του πλατωνα για τον πολεμιστη σε σχέση με τα χίπικα λόγια του ιησού φτάνει. Επίσης ο Πλάτων εξήγησε ορθώς για ποιο λόγο πρέπει να ειμαστε εγκρατείς, δεν καταδίκασε με βλάκωδη τρόπο τον έρωτα και το σεξ (μην πουμε για τις απαγορευσεις αθλητικων αγωνων) όπως έκαναν οι αρνητες της ζωης και των φυσικων νομων χριστιανοι. Τέτοιες είναι οι "ομοιοτητες";
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλος ένας...
Μάλλον άλλε (οπως λέμε μπράουν άλε, ελα πλάκα κάνω χαλάρωσε...)μάλλον δεν εχω μπλέξει εγώ το βουδισμό με τα βόρεια προάστεια,αυτός εχει μπλεχτεί με τα Βόρεια το Αιγάλεω την Ηγουμενίτσα και το Λαγκαδά...αφού προκειμένου να προσελκύσει μάνεϊ εις το όνομα του μη δόγματος μία προσφέρει θειλίκια και την άλλη ανυπαρξίες.Τωρα, ενας σου φαίνομαι για άνθρωπος που έχω πνευματικό και φυτό της εκκλησίας???Είμαι για πάρτη μου και υποστηρίζω οτι εχει "ποτίσει" αυτό τον τόπο κατι ανάμεσα σε δωδεκαθειστή και χριστιανό(κάτι ξέρει ο Invictus σχετικά που ασχολείται με Ιαπωνία οπου σίντο και βουδισμός εχουν ενοποιηθεί κατα κάποιο τρόπο για το εθνικό συμφέρον).Γιαυτό σοβαρευτείτε και οι δύο και σας το λέει ενας άνθρωπος που διάβασε τα πρώτα κείμενα ζεν βουδισμού το 1992!!! και ακούστε εμπεριστατωμένες γνώμες και οχι "σοφίες" και κουβέντες του ...ενός και του άλλου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης ναι υπάρχει και διάσταση Χριστού (ο οποίος δε νομίζω να αποκάλεσε τους Ελληνες σκυλιά...ΕΛΕΟΣ!!!μήπως είσαι φίλος του Βλάση του Ρασιά χα χα και να ασχολήθηκε με τους αγώνες...) Πλάτωνα και ακόμα μεγαλύτερη Πλάτωνα θρησκόληπτων(εννοώ τους εκκλησιαστικούς πατέρες).Μιας και είπα Invictus να πώ οτι πράγματι ανέφερε σοβαρές απόψεις με άκριβέστατο ιστορικό υπόβαθρο,δομημένο λόγο και επιχειρήματα ασχετα αν διαφωνούμε ριζικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαίμων(to the bone)
Υγ-Αλλε οι ομοιότητες Πλάτωνα χριστιανισμού ειναι ομως πολλές είσαι ετοιμος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγ-Invictus θέλω ετσι εγκυκλοπεδικά να μου εξηγήσεις το σχόλιο για τις δισκοθήκες.Ευχαριστώ
Δαίμων (και πάλι)
Κάποιες ομοιότητες θα υπάρχουν σίγουρα,τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά μάλλον οι ομοιότητες μεταξύ πλάτωνος και διδασκαλιών της μαχαμπαράτα υπερτερούν κατά πολύ απο αυτες με τον χριστιανισμο(δεν πιστευω ο χριστιανισμος να υποστηριζει την μετενσαρκωση). Και αυτό γιατί πρόκειται για δυο εξίσου άριες διδασκαλίες που βγαίνουν φυσικά και αβίαστα απο άριους διδασκάλους. Αυτό για τα σκυλιά, είναι μέσα απο τα ευαγγέλια. Δεν εξυμνεί τους Έλληνες, τους εβραίους εξυμνεί(κατα μαρκον 7:24-30).Συγχωρα με αν η "διευθυνση" δεν ειναι ολοσωστη, ετσι την βρηκα προχειρη, αν χρειαστει θα την ξαναγραψω. Πρωτα επρεπε η εθνικη να ταπεινωθει πληρως(ωραια και αυτη, αλλα δεν ειναι αυτη το θεμα μας) και μετα να την βοηθησει ο "παντελεημων" κυριος κατ'εξαιρεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ "άλλος ένας"
Η μετεσάρκωνση του Πλάτωνα ΑΠΕΧΕΙ μακράν απο αυτή του βουδισμού, νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί...Ο Χριστός το μοναδικό λαό που καυτηρίασε ηταν οι εβραίοι.Οι Αριοι και οι Ινδοευρωπαίοι βάση αρχαιολογικής σκαπάνης και ιστορικής επιστήμης ειναι μυθευματα και φαντασιώσεις του 19ου αιώνα.Η αρχή του λευκού πολιτισμού ειναι η προομηρική Ελλάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαίμων
Πάντως το μόνο σίγουρο,οταν ξεκινούν τέτοιου είδους συζητήσεις,είναι το οτι καταλήγουν σχεδόν πάντα, στό θέμα της καταγωγής.Σχετικά με τους Αρίους,βλέπε την εισαγωγή των Βεδών,και τους Ινδοευρωπαίους,πρόκειται κατ΄αρχήν για γλωσσολογικό όρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτό το σημείο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των εθνικοσοσιαλιστών αναγνωστών, σε κάποια συγεκριμένα σημεία, τα οποία είναι κομβικά στην προσέγγιση, κατανόηση και συνεπαγωγικώς στην ένταξή μας στο κοσμικό γίγνεσθαι! Αναφέρομαι, λέω, σε εθνικοσοσιαλιστές, γιατί είναι οι μόνοι που έχουν αποστασιοποιηθεί από αρκετές καλοπιασματικές και αυτοϊκανοποιητικές ψευδαισθήσεις, μη φοβούμενοι να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια, συνεπείς στην προτροπή του Διονυσίου Σολωμού, ότι το έθνος θα πρέπει να θεωρήσει ως εθνικό, μόνο ότι είναι αληθές και όχι το αντίστροφο, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και εμβάθυνση στα κεφαλαιώδη ζητήματα, τόσο της καταγωγής-φυλής, το αρκετά δυσπρόσιτο για τους επιμένοντες και πεισματικώς αλυσοδεμένους στον φόβο της πιθανής απώλειας ενός συγχυσμένου και θολού “ελληνισμού”, όσο και στο σοβαρότατο θέμα της θρησκείας, του δευτέρου πυλώνα του Λευκού Ανθρώπου, που και οι δύο έχουν πριονιστεί συθέμελα, από αλλότριες, αντιφυσικές και αντιφυλετικές παρεμβολές, με κύριο αποτέλεσμα τόσο το κλείσιμο στο εθνικό καβούκι του καθενός ευρωπαϊκού λαού, αλλά και στον ψυχολογικό εγκλωβισμό εκάστου Λευκού, με την μη αρμόζουσα προς αυτόν θρησκευτική επιβολή κάθε είδους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απαραίτητο να διευκριστεί πλήρως η σημαίνουσα διαφορά μεταξύ της φυλής και του έθνους.
Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός έθνους είναι η ομογλωσσία, η ομοθρησκεία, οι κοινές παραδόσεις (ήθη και έθιμα), τα οποία δεν είναι δύσκολο να οικιοποιηθεί και να τα κάνει κτήμα του ένας αλλόφυλος και έτσι να γίνει σε μεγάλο βαθμό αποδεκτός από όσους δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τον ουσιαστικότερο και καθοριστικότερο παράγοντα, που είναι τελικώς και αυτός που θα καθορίσει καταλυτικώς την πορεία του κάθε λαού, δηλαδή η φυλετική συγγένεια, ο νόμος του Αίματος!
Ας δώσουμε λίγη προσοχή στην περιγραφή ορισμένων για το αίμα, βλέποντας το σαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεταφυσικότητος και της φύσεως:
α) ο Ερμής ο Τριμέγιστος μας λέει, “Το αίμα είναι το όχημα του πνεύματος και είναι το πνεύμα που οροθετεί το ζωντανό ον”,
β) ο Όμηρος γνώριζε ότι το αίμα, ήταν θρεπτική τροφή για το πνεύμα,
γ) ο Πορφύριος μας λέει ότι “οι ψυχές κατά την γέννησή τους απολαμβάνουν το αίμα και τον υγρό σπόρο και μέσω του αίματος και των αιματικών υγρών, γίνεται η αναπαραγωγή της σάρκας,
δ) η κατάσταση ροής, η δύναμη τσινγκ των κινέζικων διδασκαλιών, εγείρεται στην αρχή με ένα βλέμμα και εν συνεχεία εξαπλώνεται μέσω του αίματος,
ε) ο Γκαίτε θα μας πει πως “το αίμα είναι ένα αρκετά παράδοξο υγρό και πως ο συγγενικός δεσμός του αίματος παίζει ηγετικό ρόλο και στην πρωτόγονη προγονολατρεία και στις νεώτερες πνευματιστικές επικοινωνίες,
στ) ο Ι.Έβολα μας εξηγεί ότι το αίμα είναι ο μεγάλος συμπαθητικός συντελεστής της ζωής, είναι ο κινητήρας της φαντασίας. Είναι το έμψυχο θεμέλιο του μαγνητικού ή αστρικού φωτός που πολώνεται στα ζωντανά όντα, είναι η πρώτη ενσάρκωση της κοσμικής ροής, είναι υλοποιημένο ζωτικό φως,
ζ) πάντα οι αρχαίες παραδόσεις όταν μιλούσαν για αίμα, αναφέροταν πάντα σε μία υπερ-σωματική θεωρία!
Οπότε ο αγώνας για το έθνος σημαίνει πρώτα από όλα αγώνας για την Φυλή, αγώνας για την Αρία Φυλετική Ομοεθνία! Αγώνας για την καθαρότητα της ψυχής μας! Αγώνας για την συνειδητοποίηση του Παντός! Συμπαραστάτης αυτού του αγώνος είναι η ολιστική και κρυστάλλινη πνευματική προσέγγιση του θείου, μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες!
ΙΦΙΚΛΗΣ
Υ.Γ. Συνιστώ την αγορά “της Διδασκαλίας της Αφυπνίσεως” του Ι.Έβολα, τόσο για την σημαντική αποσαφήνιση της Αρίας προελεύσεώς της που προσφέρει, παράλληλα με το καθοριστικό για τους μη μυημένους, άνοιγμα του μονοπατιού στο πεδίο της διδασκαλίας του Βούδα, όσο όμως και για την αξιολογότατη προσπάθεια και επιλογή του μεταφραστού!
Φίλε Ξαστρίγια
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσα ισα που νομίζω οτι καταλήξαμε στο οτι δεν είναι μόνο θέμα καταγωγής.Τωρα αν εσύ εμπιστεύεσαι τη λογοτεχνία περισσότερο απο τίς επιστήμες, αυτό είναι άλλο θέμα.
Φίλε Ιφικλή
Πήγαινε πες στους οπαδούς της διδασκαλίας του βούδα αυτά που λές εδώ και να δεν φάς ντομάτες(δυστυχώς διακαιλογημένα) ανανεμειγμένες με τα γνωστά μπινελίκια φασίστα ρατσιστή(εστω και σε light έκδοση) και τα γνωστά...εγώ θα είμαι η 80η μετενσάρκωση του Γιάννη Αγγελάκα...
Δαίμων
ΥΓ-Το αίμα αν εχει όντως μια ιδιαίτερη διάσταση που είναι αυτή σήμερα?
Αγαπητοί φίλοι,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε νομίζω να μίλησε κανείς ως Βουδιστής,
(κι αν το έκανε κανείς, αυτό είναι λάθος)
όπως λάθος είναι ο στείρος αντιχριστιανισμός.
Αντιθέτως αν κάτι θα πρέπει να κρατήσουμε, αυτό είναι η διαρκής αναζήτηση της γνώσεως και της διακρίσεως των ποιοτήτων εντός κειμένων,δογμάτων και πρακτικών.
Με λίγα λόγια δε μπορείς να παραβλέπεις την επίδραση του Χριστιανισμού στον Ευρωπαίκό πολιτισμό, ακόμη και σε αυτά τα Ιπποτικά τάγματα (έστω και μερικώς, κατ' άλλους δε επιφανειακώς).
Κρατάμε όμως τον αριστοκρατικό Ιωάννη, έναντι της φανατικής μισσαλοδοξίας του Σαούλ-Παύλου, κατά Ρόζενμπεργκ.
Διακρίνουμε τις ποιότητες εντός του, την Θεοτόκο, ως Αθηνά-Βαλκυρία, ως την Υπέρμαχο Στρατηγό, κλπ.
Το αυτό και με το Βουδισμό, αναζητούμε τον Βουδισμό του ίδιου του Βούδα, του αριστοκράτη, γαλανομάτη ξατρίγια που επαναστατεί κατά του παρηκμασμένου ιερατείου,
και όχι τον τρεντοβουδισμό του χόλυγουντ.
Ιχνηλατούμε τον αρχέγονο Βουδισμό, ως δοξασία ευγενών, που δε μπορεί να προσεγγισθεί από τους χυδαίους, σε αντιδιαστολή με τον ύστερο βουδισμό της ψυχικής παρακμής του πολιτισμού κατά Σπένγκλερ.
Το αυτό (διαρκής αναζήτηση και αυστηρή διάκρισις) και διά τον νεοπλατωνισμό, την Αλχημία (Αρχή Μία), ακόμα και τον μυστικισμό, ισλαμισμό (Σουφισμό)κλπ
Εν κατακλείδι, αυτό είναι το νόημα της αληθούς μαθήσεως-ανευρέσως εαυτού, κατά τη γνωστή πινδαρική προσταγή!
Lugozzi