Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μουσεῖον



Μοναδική «χρηστική» αξία της καθ’ αυτής Τέχνης, η σίγαση του ακατάπαυστου άγχους και το φευγαλέο καθρέφτισμα των Ιδεών στην γυαλάδα των ματιών… Τα προσλαμβάνοντα αισθητήρια είναι τα μάτια, μα μόλις η Ουσία του καλλιτεχνικού έργου εντυπωθεί σε αυτά, τούτη κατακλύζει, διαποτίζει όλο το είναι του ατόμου, όπως το νερό της βροχής διαχέεται σε κάθε νευρώνα του δέντρου. Το άτομο ριγά, δακρύζει, χαμογελά, αναστενάζει ή μένει αποσβολωμένο μπροστά σε μια εικόνα… μια αφορμή για να «ξυπνήσει» κάτι μέσα του…

------------------------

Το Μουσεῖον είναι μια νέα ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε με την προοπτική να εξελιχθεί σε αρχείο τέχνης, σε μια βάση δεδομένων έργων τέχνης και αισθητικής.

Οι ενότητες είναι οι εξής:
- Ζωγραφική: βιογραφία καλλιτέχνη και συλλογή πινάκων του
- Γλυπτική: βιογραφία καλλιτέχνη και συλλογή έργων του
- Μνημεία: παρουσίαση ιστορικών και εθνικών μνημείων
- Φυσική ιστορία: παρουσίαση της καλλιτεχνικής πλευράς των επιστημών, η οποία συνόδεψε και συμπλήρωσε την εξελικτική πορεία των ιδιαίτερων κλάδων της επιστήμης της Φυσικής Ιστορίας
- Θεματικές ενότητες: προσεγγίσεις μιας θεματικής από διαφορετικούς καλλιτέχνες (π.χ. Πάρσιφαλ, Νύμφες, κ.α.)
- Περί τέχνης: κείμενα για την αισθητική και τον σκοπό της Τέχνης

Μια τέτοια προσπάθεια δεν μπορεί να θεωρηθεί ποτέ πλήρης, το υλικό θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς, και θα ακολουθήσουν και μεταφράσεις των κειμένων στα αγγλικά.




1 σχόλιο:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ11 Οκτωβρίου 2013 στις 7:13 μ.μ.

    Σας συγχαιρω που προβαλλετε ανθρωπινες ιστοσελιδες,που ειναι αδπιδα στον εκπιθηκισμο των Λευκων(οσοι εχουμε απομεινει τουλαχιστον)που προερχεται απο τα νεγρογυφτοειδη βοθρολυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή